Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 mar 2017 - Anul XXII, nr. 52 (6468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În echipa PSD

Trei noi membri în Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de ieri, municipiul Suceava are trei noi consilieri locali. În şedinţa extraordinară de Consiliu Local de luni dimineaţa au fost validate mandatele a trei noi consilieri locali: Iulia Fuior, Florin Cristescu şi Gabriel Buciac.

Cei trei reprezentanţi ai PSD ocupă locurile rămase libere în urma demisiilor lui Eugen Girigan şi Cornel Grosar şi a demiterii lui Cristian Boberschi de către conducerea partidului.

Chiar de la începutul şedinţei, primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a îndemnat pe consilierii locali PNL şi PMP să voteze noii consilieri locali propuşi de PSD, astfel încât să poată vota şi ei bugetul pentru 2017.

„Nu au fost aduse la timp toate documentele necesare pentru validarea lor şi de aceea nu s-a putut lua această decizie mai devreme. Acum sunt îndeplinite condiţiile de legalitate”, a spus Lungu, răspunzând şi nemulţumirilor formulate de reprezentanţi ai PSD, care ar fi vrut ca posturile rămase vacante din ianuarie să fie ocupate mai devreme.

O „împunsătură” la adresa celor din PSD a venit din partea viceprimarului Lucian Harşovschi: „Vă aduc aminte că în septembrie 2014 a fost o situaţie similară, cu un  membru PDL care şi-a dat demisia şi trebuia validat următorul din listă, dar atunci domnii de la PSD nu au luat act de vacantarea postului, amânând o lună. Trebuie să dăm şansa fiecărui partid să îşi facă ordine în interior, aşa cum doreşte, atât timp cât este legal. Câtă vreme avem viza de legalitate şi există hârtie de la partid că nu mai sunt membrii săi, nu avem o problemă în a-i valida pe următorii”.

Lungu a replicat scurt, pentru a „domoli” eventuale alte nemulţumiri similare: „Cei slabi se răzbună, cei inteligenţi ignoră. Vă rog să votăm cu toţii validarea consilierilor PSD”.

Problema contestaţiilor făcute la deciziile PSD, semnalată tot de Harşovschi, a fost lămurită de secretarul Consiliului Local, Ioan Ciutac, care a garantat pentru legalitatea validării de noi membri: „Sunt două cereri adresate CL, de la domnii Apetroaie şi Boberschi, prin care ne atenţionează că au făcut contestaţii, una la decizia PSD şi alta la ordinul Prefectului prin care i-a încetat calitatea de consilier. Aceste probleme sunt interne, ale partidului. În cazul în care un consilier local nu mai face parte din partidul pe ale cărui liste a fost ales, la cererea partidului, mandatul acestuia nu va fi validat, urmând a fi validat următorul de pe listă”.

Pe rând, cei trei noi membri ai Consiliului Local au fost validaţi, prin votul consilierilor locali, depunând şi jurământul de credinţă.

Când componenţa deliberativului local a fost întregită, primarul Lungu a spus: „Vă mulţumesc pentru maturitatea politică de care aţi dat dovadă, îi felicit pe cei trei noi colegi ai noştri, sper să avem o bună colaborare în interesul cetăţenilor municipiului Suceava”.

În continuare, noii membri ai CL Suceava - Iulia Fuior, Florin Cristescu şi Gabriel Buciac - au participat la dezbaterea bugetului pe 2017, votul exprimat la proiectul respectiv fiind cea mai importantă decizie luată până acum în calitate de ales local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei noi membri în Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 3857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei noi membri în Consiliul Local Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tort “Baron” cu jeleu şi fructe În ciuda denumirii pompoase, este poate cel mai rapid şi simplu desert posibil, de post, dar spectaculos. E ideal când apar musafiri dragi pe neaşteptate sau când vrem să facem cuiva din familie o surpriză fără să ne dăm peste cap... Citeşte