Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2017 - Anul XXII, nr. 33 (6449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şoferi pericol public

Scandal monstru în trafic, la Vicov, cu un şofer care a refuzat să-i fie verificată alcoolemia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Vicovu de Sus, a ajuns în arestul poliţiei judeţene, mai întâi reţinut 24 de ore şi apoi arestat preventiv, după un scandal monstru, izbucnit după ce un echipaj de poliţie l-a oprit în trafic, după ce a sesizat că acesta conduce într-un mod suspect o maşină. Vineri seară, în jurul orei 20.45, un echipaj de la Poliţia oraşului Vicovu de Sus se afla în serviciu de control pe raza oraşului. Poliţiştii au sesizat că un autoturism Audi A4 se deplasează în mod sinuos, astfel că au efectuat semnal regulamentar de oprire. Şoferul a mai rulat câteva sute de metri, după care a oprit, în apropiere de casa sa.

 

A devenit agresiv când membri familiei sale au ajuns la faţa locului

Din cercetările poliţiei rezultă că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, iar în scurt timp lângă el s-au adunat mai mulţi membri ai familie. Pentru poliţişti, misiunea a devenit una extrem de complicată, bărbatul refuzând să se legitimeze sau să meargă la sediul poliţiei din localitate.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că bărbatul a devenit recalcitrant şi a manifestat opoziţie fizică şi verbală faţă de agenţi. Aceştia au fost nevoiţi să intervină în forţă şi să-l încătuşeze.

Bărbatul, identificat ulterior în persoana lui Vasile Cozma, în vârstă de 49 de ani, a ajuns în cele din urmă la sediul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, unde a refuzat să fie verificat cu etilotestul. A fost dus apoi la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a refuzat şi recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

 

Arestat pentru ultraj şi refuzul de a se supune probelor de sânge

Având în vedere infracţiunile comise şi atitudinea agresivă a bărbatului, poliţiştii au sesizat şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul unei posibile infracţiuni de ultraj. Vasile Cozma a ajuns în arest încă de vineri noapte, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. A doua zi, după ce a audiat părţile, procurorul de caz a ajuns la concluzia că agresivitatea bărbatului intră sub incidenţa infracţiunii de ultraj comisă asupra oamenilor legii, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu. 

În aceste condiţii, sâmbătă, Vasile Cozma a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Rădăuţi, cu propunere de arestare preventivă. El a fost înaintat cu această propunere sub două capete de acuzare: ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe în vederea stabilirii alcoolemiei, ultima infracţiune fiind pedepsită mai aspru decât consumul de alcool în sine. 

Judecătoria Rădăuţi a admis propunerea şi a emis mandat de arestare pe numele vicoveanului, până pe 13 martie inclusiv. Avocatul bărbatului a solicitat o măsură mai blândă, arestul la domiciliu sau controlul judiciar, însă judecătorii au respins aceste variante.

Mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile poate fi contestat de inculpat la Tribunalul Suceava.

 

Vicov, zona cea mai grea pentru poliţiştii rutieri

Poliţiştii au tras un nou semnal de alarmă după acest caz:

„Poliţiştii au atras atenţia în numeroase rânduri cu privire la pericolul social al infracţiunilor la regimul rutier, precum şi cu privire la măsurile legale care se impun în aceste cazuri. Cu toate acestea, un alt bărbat a ajuns în arest pentru că a nesocotit legislaţia rutieră şi a obstrucţionat poliţiştii în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, a transmis comisarul Ionuţ Epureanu.

Cazul de vineri noapte nu face decât să confirme faptul că zona Vicovu de Sus rămâne cea mai periculoasă şi grea din punct de vedere rutier. O realitate tristă este că şoferii pericol public sunt la tot pasul în zona Vicov, iar de multe ori cei de la volanul maşinilor cu numere străine refuză să oprească la semnalul agenţilor de poliţie. Această realitate a impus şi impune în continuare ca poliţişti să acţioneze mult mai frecvent, şi cu echipaje suplimentare, în această zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal monstru în trafic, la Vicov, cu un şofer care a refuzat să-i fie verificată alcoolemia.
 Vizualizări articol: 6182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Scandal monstru în trafic, la Vicov, cu un şofer care a refuzat să-i fie verificată alcoolemia5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei