Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2017 - Anul XXII, nr. 33 (6449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Consultare publică

Consumatorii impun standarde ridicate pe piaţa lemnului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala de conferințe de la Hotelul Gerald’s din municipiul Rădăuți a găzduit, la finele săptămânii trecute, o consultare publică pe tema standardelor pentru lanţul de custodie FSC® şi lemn controlat FSC®. Forest Stewardship Council® (FSC®) este o organizație independentă, neguvernamentală şi non-profit care a apărut în anul 1993 pentru a promova un management forestier responsabil în pădurile din întreaga lume. Evenimentul, organizat de Holzindustrie Schweighofer, a avut ca scop consultarea părţilor interesate cu privire la procedurile de achiziţie de masă lemnoasă, evaluarea de risc privind lemnul controlat, zonele de provenienţă ale lemnului controlat şi măsurile de diminuare a riscurilor. La eveniment au participat organizaţii de mediu, asociaţii patronale, instituţii publice, administraţii publice locale, firme de exploatare şi prelucrare a lemnului, administratori privaţi de păduri, reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Suceava şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava.

 

Certificarea FSC® - un act voluntar, proactiv

Marius Turtică, de la Asociaţia Pentru Certificare Forestieră, a explicat participanţilor la eveniment că „certificarea este un act voluntar, nefiind impusă de legislaţie şi poate fi demarată doar la cererea proprietarului, a administratorului de pădure sau a administratorului firmei. Aderarea la o schemă de certificare, aduce beneficii atât deţinătorilor de certificat, dar şi angajaţilor, comunităţii şi biodiversităţii”. La rândul său, Vasile Varvaroi, manager de achiziţii masă lemnoasă Holzindustrie Schweighofer, a precizat: ,,Din 2012, compania a plătit în total peste 1 milion de euro sub forma unui bonus pentru lemnul certificat FSC®, sprijinind astfel şi încurajând proprietarii de păduri, firmele de exploatare şi furnizorii de masă lemnoasă să obțină la rândul lor certificarea”. În ceea ce priveşte capitolul achiziții, Adrian Dulgheru, directorul de achiziţii masă lemnoasă, a arătat: ,,În piaţă există o tendinţă tot mai accentuată a consumatorilor: aceştia preferă produse certificate. Holzindustrie Schweighofer respectă principiile şi standardele unor mari organisme internaţionale de certificare precum FSC®. Este un efort financiar, de resurse umane şi de timp din partea companiilor pentru a-şi arăta conformitatea cu standarde de mediu internaţionale. În orice condiţii Holzindustrie Schweighofer îşi va asuma respectarea cerinţelor FSC®, demonstrând în continuare bune practici”.

 

Măsuri noi de diminuare a riscului de achiziţie a materialului lemnos cu proveninţă îndoielnică 

În urma tuturor acuzaţiilor aduse în spaţiul public, reprezentanţii Holzindustrie Schweighofer au prezentat în cadrul evenimentului ultimele măsuri implementate pentru diminuarea riscului de a achiziţiona masă lemnoasă cu provenienţă îndoielnică. Aceste măsuri cuprind auditarea furnizorilor şi controale stricte ale transporturilor de masă lemnoasă, o mai bună consultare publică cu părţile interesate, dezvoltarea unei politici proprii de aprovizionare cu masă lemnoasă şi suspendarea relaţiei comerciale cu furnizorii care încalcă această politică, consolidarea echipei interne de conformitate care efectuează anual sute de audituri la furnizori. Pentru o mai bună comunicare a măsurilor luate, compania a lansat o platformă online, schweighofer-initiative.org. În curând, compania va lansa sistemul TimFlow, un sistem propriu de control care vine în completarea sistemelor de urmărire a trasabilităţii transporturilor de masă lemnoasă din România. Reprezentanţii companiei au subliniat că Holzindustrie Schweighofer se foloseşte de toate mijloacele pe care le are la îndemână o firmă privată pentru a se asigura de provenienţa legală a lemnului. La acțiune au participat circa o sută de persoane, reprezentanți ai administrației locale, oameni de afaceri şi localnici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumatorii impun standarde ridicate pe piaţa lemnului.
 Vizualizări articol: 2196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consumatorii impun standarde ridicate pe piaţa lemnului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei