Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 feb 2017 - Anul XXII, nr. 32 (6448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Halucinant

Proprietarul unei maşini confiscate în 2013 în Vama Siret, amendat trei ani mai târziu pentru lipsa rovinietei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Absurdul este la el acasă în România, şi nu de puţine ori din păcate. Un sucevean a trăit pe propria piele un astfel de caz tragi-comic, un caz în care instituţiile statului şi-au dat din nou cu stângul în dreptul.

Pe scurt, Marian, un bărbat din Dărmăneşti, a fost lăsat fără maşina pe care o deţinea, Alfa Romeo 156, de către autorităţile vamale, numai că după câţiva ani s-a trezit că are de plată o amendă pe motiv că autoturismul pe care nu-l mai avea a fost surprins în trafic fără a avea rovinietă.

Iritat şi nedumerit, omul s-a deplasat pe mai multe instituţii ale statului pentru a afla ce se întâmplă. Culmea ironiei, maşina pe care o ştia confiscată în Vama Siret era scoasă la vânzare pe un site de specialitate.

Povestea a început pe 13 aprilie 2013, când bărbatul a fost oprit în Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Pentru că avea ţigări peste limita prevăzută de lege, lucrătorii vamali au decis confiscarea autoturismului marca Alfa Romeo.

Omul a luat lucrurile ca atare şi şi-a văzut de propria viaţă. Surpriza a venit în decembrie 2016, când poştaşul i-a bătut la poartă şi i-a adus un plic.

Nu era un premiu de Crăciun, ci o amendă de 250 de lei din partea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fosta Companie Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Motivul? Autovehiculul marca Alfa Romeo a fost surprins la Moţca de o cameră de supraveghere şi nu avea achitată la zi rovinieta.

Într-o primă fază, bărbatul a crezut că este o farsă, mai ales că ştia că nu mai deţine maşina de mai bine de trei ani. A făcut investigaţii proprii şi astfel a aflat că figurează în continuare drept proprietar al autovehiculului care îi fusese confiscat de autorităţile statului român încă din aprilie 2013.

A continuat să pună întrebări şi astfel a obţinut informaţia că maşina a fost vândută de ANAF la licitaţia în cursul anului 2015 pentru suma de 1.025 de lei. Numai că, cei de la ANAF nu s-au străduit să facă vreun demers pentru a radia maşina de pe numele fostului proprietar şi au menţionat că această obligaţie îi revenea cumpărătorului.

Cumpărător care nu a făcut absolut nimic, în afara faptului că a vândut maşina unei alte persoane, care la rândul ei a revândut-o, pentru ca acum să fie din nou scoasă la vânzare. În tot acest interval, maşina a circulat pe drumurile din România fără rovinietă, aşa cum s-a întâmplat în iunie 2016 la Moţca, şi pentru care fostul proprietar a primit deja amendă.

Omul se aşteaptă acum să primească şi alte amenzi similare. El nu şi-a putut stăpâni revolta, mai ales că nu a greşit cu absolut nimic.

Ieri a depus o cerere oficială prin care solicită o copie a actului de vânzare, act cu care îşi poate radia maşina de pe numele său. În ceea ce priveşte amenda primită şi altele care îi pot veni în cutia poştală, bărbatul are o singură variantă: să se adreseze instanţelor de judecată.

Asta înseamnă însă timp şi bani pierduţi tot de el, în timp ce autorităţile statului român se şterg pe mâini de orice responsabilitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietarul unei maşini confiscate în 2013 în Vama Siret, amendat trei ani mai târziu pentru lipsa rovinietei.
 Vizualizări articol: 9735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Proprietarul unei maşini confiscate în 2013 în Vama Siret, amendat trei ani mai târziu pentru lipsa rovinietei3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei