Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 feb 2017 - Anul XXII, nr. 32 (6448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Se mişcă

O singură persoană pusă sub învinuire în dosarul celor peste 100.000 de pachete de ţigări transportate în buşteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După lupte seculare care au durat aproape patru ani, dosarul cu privire la transportul celor peste 100.000 de pachete de ţigări de contrabandă aduse din Ucraina în România într-un transport de buşteni începe să capete şi ceva cheag. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava au transmis că s-a început urmărirea penală faţă de Vasile Sorin Nicoară, administratorul SC Bernar Prod SRL Dorneşti. Acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă în formă agravată şi instigare la contrabandă în formă agravată.

„Dosarul se află la unitatea noastră, fiind în curs de finalizare”, se mai arată într-un răspuns primit de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Interesant este că a fost pus sub acuzare doar un singur personaj, în condiţiile în care acesta a instigat la contrabandă, ceea ce logic ar trebui să însemne că ar trebuie să existe măcar o singură persoană cu care a colaborat.

Tot la fel de curios este de ce nu s-au extins cercetările şi faţă de persoana juridică SC Bernar Prod SRL Dorneşti, firma la care trebuiau să ajungă ţigările de contrabandă.

În timp ce dosarul se apropie de faza rechizitoriului cu viteza melcului, cele 107.751 de pachete de ţigări marca Jiu Ling sunt ţinute în custodie în Camera de Corpuri Delicte a Poliţiei de Frontieră din Rădăuţi. Ţigările au fost numărate şi aşezate în saci şi cel mai probabil la finalul anchetei şi a procesului de judecată, care va mai dura alţi câţiva ani, vor fi distruse.

 

Trei vagoane pline ochi cu ţigări de contrabandă

Cele 107.751 de pachete cu ţigări marca Jiu Ling au fost introduse în buşteni încărcaţi în trei vagoane dintr-o garnitură de 70 de vagoane care avea ca destinaţie firma Schweighofer. Marfa din cele trei vagoane venea din Ucraina şi avea ca destinaţie depozitul Bernar Prod SRL din Dorneşti. Buştenii cu ţigări proveneau de la firma KUSMENIUK din localitatea Ivano – Frankovsk, strada Tiudivska nr. 29 şi ar fi trebuit să ajungă la Fuel Solution Concept SRL Bucureşti, o firmă cu acţionariat ucrainean.

Buştenii, de dimensiuni mari, erau scobiți pe interior astfel încât mai rămăseseră din ei scoarţa şi puţin lemn. În compartimentul realizat astfel au fost introduse în suluri ambalate în plastic pachetele de ţigări. Ulterior, capetele trunchiurilor au fost “căpăcite”, pentru a crea impresia că buşteanul este intact.

Ţigările de contrabandă au fost descoperite în Punctul de Trecere a Frontierei de la Vicșani, iar la acţiunea de control au participat atât lucrători vamali, cât şi poliţişti de frontieră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O singură persoană pusă sub învinuire în dosarul celor peste 100.000 de pachete de ţigări transportate în buşteni.
 Vizualizări articol: 8665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O singură persoană pusă sub învinuire în dosarul celor peste 100.000 de pachete de ţigări transportate în buşteni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei