Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 feb 2017 - Anul XXII, nr. 32 (6448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a prezentat măsurile pozitive pentru populaţie luate de Guvernul Grindeanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate din municipiul Suceava, deputatul Maricela Cobuz, a explicat la mijlocul acestei săptămâni măsurile pozitive pe care Guvernul condus de Sorin Grindeanu le-a luat în folosul populaţiei, prezentând în acelaşi timp şi bugetele alocate de Executiv pentru domeniile sănătăţii şi educaţiei. Maricela Cobuz a precizat că în cursul zilei de joi, 9 februarie 2017, Organizaţia Femeilor Social-Democrate din municipiul Suceava s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară în cadrul căreia s-a dezbătut activitatea Guvernului Grindeanu, fiind exprimate opinii legate de protestele din ultima perioadă pentru demiterea Executivului. În cadrul şedinţei, deputatul Maricela Cobuz a amintit că în bugetul de stat pentru anul 2017 adoptat săptămâna aceasta de Guvern au fost prevăzute majorări de fonduri pentru sănătate şi educaţie, domenii care au primit în plus faţă de anul trecut 3,5 miliarde lei, respectiv 3,3 miliarde lei, însumând un total de 33,8 miliarde de lei şi 25,02 miliarde de lei.

“Pentru domeniul sănătate a fost necesară suplimentarea fondului bugetar datorită creşterii salariale pentru personalul medical. De asemenea a fost suplimentată alocaţia bugetară pentru acoperirea cheltuielilor cu cele 12 molecule de medicamente gratuite sau compensate care vin în sprijinul persoanelor cu afecţiuni oncologice, hematologice şi al pacienţilor bolnavi de hepatită C cu grad de fibroză 4”, a explicat deputatul PSD de Suceava, care a adăugat că “suplimentarea alocaţiei bugetare pentru sănătate s-a făcut şi datorită necesităţii de construire a unor spitale regionale şi de dotare a fiecărui spital judeţean cu un computer-tomograf, dar şi necesităţii achiziţionării de vaccinuri pentru copii în valoare totală de 774 de milioane de lei”. Maricela Cobuz a mai adus la cunoştinţă că anul acesta Guvernul vrea să doteze şapte spitale cu acceleratoare liniare pentru tratarea cancerului.

Făcând referire la educaţie, Maricela Cobuz a explicat că suplimentarea fondurilor a fost necesară datorită creşterilor salariale, pentru demararea programului ”masa caldă” pentru elevi, pentru finalizarea unor lucrări la 15 grădiniţe, dar şi pentru construcţia de noi şcoli, grădiniţe şi creşe pentru copii.

 

Femeile din PSD Suceava consideră că cei care au protestat împotriva Guvernului “s-au lăsat manipulaţi orbeşte”

Deputatul PSD de Suceava a mai spus că printre principale măsuri luate de Guvern pentru respectarea programului PSD prezentat în campania electorală se mai numără creşterea bursei de la 83 de lei la 201 lei şi transportul gratuit pentru studenţi, creşterea salariului minim la 1.450 de lei, creşteri salariale în administraţia locală, în educaţie, sănătate şi pentru actori sau creşterea punctului de pensie de la 871 de lei la 1.000 de lei şi creşterea pensiei minime de la 400 de lei la 520 de lei, dar şi eliminarea CASS-ului pentru pensionari.

Nu în ultimul rând, în cadrul şedinţei de joi, femeile social-democrate din municipiul Suceava şi-au exprimat nemulţumirea faţă de persoanele care au protestat pentru demiterea Guvernului Grindeanu, precizând că cei care au ieşit în stradă şi-au exprimat nemulţumirile lor personale şi nu au avut stric legătură cu OUG nr.13 şi modificarea Codului Penal. Femeile social-democrate consideră în acelaşi timp că protestatarii nu au apreciat măsurile importante adoptate de legislativ la început de lună şi “s-au lăsat manipulaţi orbeşte” de unii reprezentanţi ai societăţii civile şi ai partidelor de opoziţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a prezentat măsurile pozitive pentru populaţie luate de Guvernul Grindeanu.
 Vizualizări articol: 4531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 11 voturi
Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a prezentat măsurile pozitive pentru populaţie luate de Guvernul Grindeanu1.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei