Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 feb 2017 - Anul XXII, nr. 32 (6448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trimişi în judecată

Doi tineri, complici la un omor: unul a ucis în bătaie un bătrân, iar celălalt a incendiat hainele autorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din comuna Baia au fost trimişi în judecată într-un caz de omor petrecut la începutul acestui an, victimă fiind un bărbat în vârstă de 63 de ani, care a fost ucis în bătaie. Pe lângă tânărul care a comis efectiv omorul,  procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava l-a mai trimis în judecată şi pe un amic de-al acestuia, pentru infracţiunile de nedenunţare şi favorizarea făptuitorului. Acesta din urmă este acuzat că a dat foc hainelor mânjite cu sânge cu care autorul era îmbrăcat, distrugând astfel o parte din probele importante din acest  caz.

 

Beţie cu sticle de coniac, vin şi 13 litri de bere

Crima a fost comisă în seara zilei de 4 ianuarie 2017, însă cadavrul bărbatului în vârstă de 63 de ani a fost descoperit abia a doua zi dimineaţă. La autopsie s-au descoperit multiple leziuni interne şi s-a stabilit că bătrânul a fost bătut crunt, cu pumnii, cu picioarele şi cu un leaţ smuls dintr-un gard. Din păcate, şi în acest caz, consumul excesiv de alcool a dus la o crimă oribilă.

Din cercetările procurorului de caz şi ale judiciariştilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale al poliţiei judeţene rezultă că în ziua de 4 ianuarie, Marius Andrei Varvara, în vârstă de 19 ani, cel care a comis omorul, a băut o cantitate imensă de alcool cu încă doi prieteni. Într-un interval de aproximativ trei ore, cei trei au consumat două sticle cu coniac, două sticle cu vin şi aproximativ 13 litri de bere. Mai mult, tânărul care a comis omorul a continuat să bea şi la un magazin din sat. În jurul orei 20.00, în respectivul magazin a intrat şi victima, Neculai B., în vârstă de 63 de ani. Cei doi nu se cunoşteau, însă tânărul de 19 ani a plecat în urmărirea bătrânului şi a început să-l lovească. Conflictul ar fi plecat iniţial de la o sticlă de suc pe care bătrânul o avea şi a refuzat să-l servească şi pe tânăr.  Iniţial, tânărul a fost oprit de mai mulţi martori şi readus la magazin. De aici, văzând că bătrânul s-a ridicat, tânărul a plecat din nou după el, a rezultat din cercetări.

 

Lăsat să moară în drum

Bărbatul de 63 de ani a fost din nou lovit, trântit la pământ şi târât pe un drum lateral. Aici, a urmat agresiunea fatală. Bărbatul a fost lovit cu pumnii, picioarele şi cu o şipcă dintr-un gard. Agresorul i-a luat omului telefonul din buzunar şi a fugit. Bărbatul în vârstă de 63 de ani a murit în scurt timp, în locul în care a fost lăsat să zacă de agresor.  

La autopsie s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi a fost cauzată de un politraumatism asociat cu asfixie mecanică prin aspirarea de sânge în căile respiratorii inferioare.

 

Complicele a dat foc pantalonilor, adidaşilor şi telefonului mobil

După agresiune, au arătat procurorii, Marius Andrei Varvara a mers la locuinţa lui Silviu Daniel Panaite, lăsând în casa acestuia telefonul luat de la victimă. Tânărul a continua să bea în acea noapte, iar a doua zi dimineaţă, când probabil a realizat ce a făcut, a revenit la acelaşi Silviu Daniel Panaite, unde şi-a lăsat adidaşii şi hainele murdare de sânge. Varvara i-a  povestit lui Panaite că a bătut pe cineva şi este posibil să-l fi omorât. La scurt timp, Marius Andrei Varvara a fost prins de poliţiştii judiciarişti şi arestat preventiv pentru omor. După arestare, au precizat anchetatorii, Silviu Daniel Panaite nu a sesizat autorităţile judiciare despre faptul că hainele autorului sunt la el. Mai mult, el a distrus parte din probatoriu.

„La data de 07 ianuarie 2017, coinculpatul Panaite Silviu Daniel a dat foc în curtea casei sale pantalonilor, adidaşilor şi telefonului mobil. Prin această activitate ilicită inculpatul a dat ajutor unei alte persoane în scopul îngreunării cercetărilor în prezenta cauză penală şi implicit tragerii la răspundere penală a inculpatului Varvara Marius Andrei’, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În aceste condiţii, Silviu Daniel Panaite a fost şi el trimis în judecată, pentru nedenunţare şi favorizarea făptuitorului. Dacă Panaite a fost trimis în judecată în stare de libertate, Marius Andrei Varvara, pus sub acuzare pentru omor şi furt calificat, se află în stare de arest preventiv.

Dosarul în care vor fi judecaţi cei doi se va consuma, în prima sa fază, la Tribunalul Suceava.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri, complici la un omor: unul a ucis în bătaie un bătrân, iar celălalt a incendiat hainele autorului.
 Vizualizări articol: 5430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi tineri, complici la un omor: unul a ucis în bătaie un bătrân, iar celălalt a incendiat hainele autorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei