miercuri, 25 ian 2017 - Anul XXII, nr. 17 (6433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prejudiciu recuperat în viu

Percheziții ale polițiștilor la o stână în care erau oi furate, în valoare de 25.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un crescător de oi și-a recuperat animalele care i-au fost furate din luna septembrie a anului trecut, în urma efectuării unor percheziții polițiștii găsind animalele acum două zile, la o altă stână. Cele 14 oi și 4 berbeci sunt în valoare de circa 25.000 lei, iar prejudiciul a fost recuperat în viu, în totalitate.

Pe 21 octombrie 2016, polițiștii de la Secția Rurală Vama au fost sesizați despre faptul că de la o stână din Păltinoasa, în locul numit „Lunca Moldovei”, s-au furat mai multe oi. Proprietarul a relatat că furtul a fost comis în perioada 5-7 septembrie 2016, cât a fost plecat din localitate, iar la stână a rămas doar un cioban. Reclamația a fost depusă foarte târziu, după o lună și jumătate, păgubitul preferând să facă în primă fază investigații pe cont propriu.   

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru furt calificat, din luna octombrie a anului trecut, iar acum două zile,  pe 21 ianuarie, în urma activităților investigative desfășurate, polițiștii au obținut mandat de percheziție domiciliară la o stână de pe raza comunei sucevene Frumosu, unde aveau date că se află animalele furate.

Polițiștii din cadrul Posturilor de poliție Păltinoasa și Capu Câmpului s-au deplasat, în baza mandatului, la respectiva stână, care aparține unui bărbat în vârstă de 57 de ani, din Frumosu.

Comisarul Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a declarat: „Cu ocazia percheziţiei, poliţiştii au surprins-o pe soţia suspectului conducând în grabă animalele înspre o zonă împădurită din spatele locuinţei, la o distanță de aproximativ 200 metri de domiciliu. Oile au fost recunoscute de partea vătămată, fiind restituite pe bază de dovadă’. Identificarea animalelor s-a făcut ulterior în baza crotaliilor.  Polițiștii continuă ancheta, pentru a stabili împrejurările exacte în care a fost comisă fapta.

Furturile de animale sunt produse pe fondul neluării unor măsuri de siguranță, iar prejudiciile nu sunt deloc mici, cum este și în cazul de față:

„Poliţiştii de prevenire recomandă cetăţenilor să dispună toate măsurile de siguranţă  pentru a nu cădea victime hoţilor de animale. Asiguraţi bine cu sisteme de închidere grajdurile şi celelalte locaţii în care ţineţi animalele şi înregistraţi-vă animalele conform legislaţiei specifice. Manifestaţi atenţie maximă la persoanele pe care le angajaţi ca sezonieri pentru paza şi păşunatul animalelor”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziții ale polițiștilor la o stână în care erau oi furate, în valoare de 25.000 de lei.
 Vizualizări articol: 6234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Percheziții ale polițiștilor la o stână în care erau oi furate, în valoare de 25.000 de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei