Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 ian 2017 - Anul XXII, nr. 17 (6433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Investiţie necesară

Primăria Suceava vrea să îşi amenajeze propria seră floricolă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înfrumuseţarea Sucevei cu sute de mii de flori, din primăvară şi până toamna târziu, ar putea fi făcută cu material săditor produs în propria seră floricolă.

Un proiect de hotărâre de Consiliu Local, iniţiat de viceprimarul Marian Andronache şi primarul Ion Lungu, care va fi discutat în şedinţa de joi, vizează aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici ai unui noi obiectiv de investiţii – sera floricolă.

„În momentul de faţă producţia de flori necesară municipiului Suceava se realizează în răsadniţe de flori amplasate într-o seră de 370 de mp, a primăriei, precum şi într-o seră închiriată, cu o suprafaţă de 3.500 de mp. Această structură de funcţionare nu mai face faţă cerinţelor şi solicitărilor legate de înfrumuseţarea municipiului. Astfel, pentru diminuarea cheltuielilor necesare creşterii florilor şi pentru corelarea producţiei cu necesarul oraşului, este necesară construirea unei sere floricole şi a unei anexe”, se precizează în proiectul de hotărâre care stă la baza acestei investiţii.

Noua seră ar urma să aibă 1.300 de mp, să fie realizată pe o structură metalică cu închideri din panouri de sticlă, iar acoperişul să fie din profiluri metalice zincate.

Anexa, construcţie necesară angajaţilor care vor lucra la seră, va avea 100 de mp şi va fi compusă dintr-un hol, un vestiar pentru bărbaţi, unul pentru femei, două birouri, un grup sanitar pentru bărbaţi şi unul pentru femei.

Sera şi anexa vor fi încălzite de la o centrală termică pe lemn, vor fi prevăzute cu instalaţii interioare de încălzire, instalaţii de ventilaţie şi recirculare aer, pentru seră, instalaţie de irigat, instalaţii electrice de iluminat, precum şi pentru prize.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 2,73 milioane de lei, din care 2,15 milioane de lei reprezintă costurile de construcţie şi montaj. Costul real al investiţiei va fi cel care va rezulta după scoaterea la licitaţie a acestei investiţii, de obicei, valorile finale fiind mai mici cu aproximativ 15% sau chiar şi 25%.

Prin cultivarea şi creşterea florilor în regim propriu se realizează anual economii de peste 400.000 de lei, costurile de amenajare a serei necesare acestor activităţii urmând să fie amortizate în 7-8 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să îşi amenajeze propria seră floricolă.
 Vizualizări articol: 2567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava vrea să îşi amenajeze propria seră floricolă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei