Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 dec 2016 - Anul XXI, nr. 303 (6416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Tradiţie şi modernitate la Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul„Vasile Lovinescu” din Fălticeni a avut loc, recent, a treia întâlnire de lucru din cadrul parteneriatului Erasmus+ „Geography Mirrors Man”. Parteneriatul se desfăşoară pe o perioadă de doi ani (2015-2017), coordonatorul proiectului fiind Colegio El Buen Pastor, Spania. Ceilalţi parteneri implicaţi în proiect sunt Kocasinan Anadolu Lisesi din Turcia, II Liceum Ogolnoksztalcace Im. Z. Herberta din Polonia, Mittelschule am Winthirplatz din Germania, Escola Secundária de Ponte de Sôr din Portugalia şi Colegiul „Vasile Lovinescu” din România.

Aşa cum am aflat de la prof. Gabriel Matei, directorul Colegiului „Vasile Lovinescu”, 53 de elevi şi 22 de cadre didactice au desfăşurat multiple activităţi alături de elevii şi profesorii din colegiul fălticenean sub titulatura „Languages of Europe, traditional arts and crafts”.

Programul a inclus numeroase activităţi, printre care s-au numărat studii comparative privind originea limbilor, asemănări şi deosebiri; prezentarea de idiomuri şi proverbe legate de realităţi geografice, citate ale unor autori celebri care să reflecte realităţi geografice, expresii specifice limbajului tinerilor în limba fiecărui partener; lecţii dedicate limbilor străine folosind ca metode de învăţare jocul de rol, teatru forum, cântecul şi pantomima; prezentarea meseriilor tradiţionale, participarea la activităţi demonstrative în care oaspeţii au avut ocazia să vadă cum se realizează măşti tradiţionale şi linguri din lemn sculptate cu motive româneşti; ateliere de lucru în care elevii au pictat vase de ceramică şi au realizat panouri de mozaic cu motive tradiţionale din toate ţările implicate în parteneriat; vizite culturale desfăşurate sub genericul „Trecut şi prezent în Bucovina – tradiţie şi modernitate”. Nu în ultimul rând, putem aminti de excursii de studiu, o cină românească tradiţională, studiile despre influenţele latine, germane, poloneze sau balcanice asupra realităţilor din România de azi şi o întâlnire cu primarul Cătălin Coman în cadrul căreia s-a discutat despre importanţa acestor parteneriate internaţionale în dezvoltarea învăţământului fălticenean şi adaptarea acestuia la cerinţele europene atât ca programă şcolară, cât şi ca ofertă educaţională, modalitate de predare sau de diseminare a cunoştinţelor.

Prof. Gabriel Matei a precizat: „După o săptămână de activităţi intense şi în acelaşi timp interesante, atât elevii cât şi profesorii din cele cinci ţări care ne-au vizitat au putut spune ca a fost o experienţă plăcută, utilă şi în acelaşi timp necesară. S-a pus accent pe lucrul în echipă, pe ideea de toleranţă, s-a luat contact cu civilizaţia şi cultura altor ţări europene şi a fost poate un mic exemplu de multiculturalitate. S-au legat noi prietenii, iar cuvântul de ordine se poate spune că a fost <ne vedem în Portugalia>, locul următoarei întâlniri de lucru din cadrul acestui proiect”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tradiţie şi modernitate la Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tradiţie şi modernitate la Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei