Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 dec 2016 - Anul XXI, nr. 303 (6416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Funcţii

Noii directori de şcoli îşi încep mandatul pe 9 ianuarie, după vacanţa de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După vacanţa de iarnă, începând cu 9 ianuarie 2017, directorii care au promovat concursul organizat de Ministerul Educaţiei se vor instala în funcţii. Cei care au trecut cu brio de concursul pentru ocuparea funcţiei de director sau director adjunct vor sta la cârma şcolilor timp de patru ani, în timp ce managerii numiţi de Inspectoratul Școlar Judeţean (IȘJ) Suceava, prin detaşare în interesul învăţământului, vor ocupa aceste funcţii până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2016-2017.

La nivelul judeţului Suceava, 309 candidaţi s-au înscris pentru cele 284 de posturi de conducere din şcoli, însă doar 173 dintre cei înscrişi în concurs (56%) au reuşit să promoveze.

La nivel naţional, 5.405 candidaţi au promovat concursul naţional de ocupare a funcţiilor vacante de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar. Astfel, rata de ocupare a posturilor de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar este de 63,26% pentru posturile de director, respectiv 53,84% pentru posturile de director adjunct.

 

IȘJ va publica lista directorilor numiţi pe posturile rămase vacante pe data de 6 ianuarie

Inspectoratul Școlar Judeţean Suceava a anunţat că va publica lista celor peste 100 de nume ale noilor directori desemnaţi prin decizia inspectorului general şi cu avizul Consiliului de Administraţie al IȘJ Suceava pe posturile rămase neocupate în urma concursului, în data de 6 ianuarie.

În total, 111 noi directori care vor fi numiţi prin detaşare în interesul învăţământului. Potrivit metodologiei de concurs, în aceste funcţii nu vor fi numiţi directorii care nu s-au înscris şi nu au participat la concurs sau directorii care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admişi. Dintre cei 111 viitori directori care urmează să fie numiţi, 32 sunt adjuncţi.

Potrivit reprezentanţilor inspectoratului, „în perioada 21 decembrie 2016 – 6 ianuarie 2017, IȘJ Suceava pregăteşte contractele de management educaţional şi fişele postului care se vor semna începând cu data de 9 ianuarie 2017”.

Totodată, IȘJ mai transmite că pentru numirile pe posturile rămase neocupate, Consiliul de Administraţie al instituţiei a analizat propunerile consiliilor profesorale din şcoli în vederea asigurării conducerii interimare a acestora.

Reamintim că instituţia a solicitat şcolilor din judeţ unde nici un candidat nu a promovat concursul pentru funcţia de director/director adjunct să trimită instituţiei propunerile Consiliului Profesoral pentru funcţia de conducere rămasă vacantă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noii directori de şcoli îşi încep mandatul pe 9 ianuarie, după vacanţa de iarnă.
 Vizualizări articol: 5774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Noii directori de şcoli îşi încep mandatul pe 9 ianuarie, după vacanţa de iarnă4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei