Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 dec 2016 - Anul XXI, nr. 293 (6406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În aceeaşi zi

O casă şi anexele unei gospodării au fost distruse de flăcări, la Moldoviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două incendii izbucnite într-un interval de mai puţin de două ore au distrus o casă de locuit din satul Demăcuşa şi anexele unei gospodării din satul Argel, două sate aparţinând comunei Moldoviţa.

Primul incendiu a izbucnit în jurul orei 15.30 la acoperişul unei case din satul Demăcuşa aparţinând unui bărbat de 37 de ani, care a semnalat la 112 că a observat o flacără la acoperiş, în apropierea coşului de fum. La faţa locului au ajuns pompierii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei, precum şi lucrători ai Ocolului Silvic Tomnatic, care au intervenit cu cinci autospeciale şi patru motopompe, pentru localizarea şi lichidarea focului. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent la acoperişul casei de locuit cu două niveluri, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la anexele gospodăreşti. A fost nevoie de o intervenţie de aproximativ 3 ore pentru lichidarea incendiului, care a distrus în totalitate acoperişul casei pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, un perete despărţitor pe 12 metri pătraţi, circa trei tone de fân şi trei metri cubi de scândură depozitaţi în pod. Flăcările au degradat tavanele a patru camere de locuit, pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, fiind afectate şi un motor electric de la un tocător de furaje şi unelte din gospodărie. Prejudiciul produs în urma incendiului a fost estimat la circa 25.000 de lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului s-a stabilit a fi fost jarul sau scânteile provenite din coşul de fum fisurat.

În timp ce pompierii lucrau la lichidarea incendiului din Demăcuşa, un alt incendiu a izbucnit, în jurul orei 17.10, la o gospodărie a unui bărbat de 46 de ani din cătunul Plăiasa, în apropierea satului Argel, aflat la aproximativ 12 kilometri distanţă. Unul dintre echipajele pompierilor, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Moldoviţa şi ai Ocolului Silvic Moldoviţa, s-au deplasat la faţa locului, pentru localizarea şi lichidarea incendiului. La sosirea pompierilor, ardeau două anexe gospodăreşti, o construcţie formată dintr-o hală, o bucătărie de vară şi o magazie de lemne, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la adăpostul de animale. Din cauza faptului că gospodăria se afla într-o zonă izolată, la care nu se putea ajunge cu autospecialele cu apă şi spumă, pompierii şi voluntarii au fost nevoiţi să folosească autoturisme de teren până la locul incendiului, pentru stingerea flăcărilor fiind folosite stingătoare şi lopeţi pentru zăpadă, precum şi două utilaje forestiere. Pompierii au reuşit să salveze astfel casa proprietarului şi adăpostul de animale al acestuia, însă focul a distrus acoperişul anexelor pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, magazia de lemne pe 10 metri pătraţi, circa şase metri cubi lemn de foc şi două motoscutere. Flăcările au afectat de asemenea un banzic cu două motoare electrice, precum şi uneltele de tâmplărie. În urma cercetărilor a rezultat faptul că focul s-a aprins de la o afumătoare lăsată nesupravegheată, situată lângă magazia care s-a aprins, focul extinzându-se la o hală din lemn şi la bucătăria de vară compusă din două camere, provocând pagube de circa 7.500 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O casă şi anexele unei gospodării au fost distruse de flăcări, la Moldoviţa.
 Vizualizări articol: 3316 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O casă şi anexele unei gospodării au fost distruse de flăcări, la Moldoviţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei