Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 dec 2016 - Anul XXI, nr. 293 (6406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie

Media de vârstă a medicilor-şefi din Spitalul de Urgenţă Suceava este 47 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recrutarea a peste 100 de noi medici, în ultimii 10 ani, la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a avut ca efect şi scăderea mediei de vârstă în instituţie, inclusiv la şefii de secţii.  După încheierea majorităţii concursurilor de ocupare a funcţiilor de medic-şef, managerul Spitalului de Urgenţă, Vasile Rîmbu, a declarat, în conferinţă de presă, că media de vârstă a acestora este de 47 de ani. ”Sunt la vârsta maturităţii profesionale, când îmbină entuziasmul tinereţii cu experienţa acumulată”, a subliniat Rîmbu. De asemenea, există secţii în care medicul-şef, la 45 sau 47 de ani, este cel mai vârstnic doctor.

Medicii-şefi, care formează Consiliul Medical al spitalului, şi-au prezentat fiecare un rezumat al CV-ului în cadrul conferinţei de presă, din care reiese că au abilităţile necesare pentru a conduce secţiile în următorii trei ani.  În urma examenelor, au fost ocupate 17 din cele 18 posturi de medic-şef de secţie, scoase la concurs într-o primă etapă. Pentru secţia Neurochirurgie şi pentru Laboratorul de Anatomie patologică din cadrul spitalului urmează să fie organizat concurs în luna ianuarie 2017, fiind solicitat sprijinul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi, astfel încât din comisiile de concurs să facă parte medici primari din specialităţile respective.

Alte două posturi de medic-şef au fost ocupate în prima parte a anului 2016, respectiv la secţiile Cardiologie şi Psihiatrie, iar pentru secţiile Pediatrie şi Balneologie şi Recuperare medicală nu s-a înscris nici un candidat, actualii medici-şefi interimari neîndeplinind condiţiile pentru participarea la acest concurs.

 

Șefii de secţie din Spitalul de Urgenţă Suceava

Funcţia de medic-şef al secţiei Gastroenterologie va fi ocupată de Dorin Achiţei, absolvent al UMF Iaşi, doctor în ştiinţe medicale, având competenţe în endoscopia digestivă diagnostică, competenţe în endoscopia digestivă terapeutică şi competenţe în ecografie abdominală.

Noul medic-şef al secţiei de medicină internă este Rodica Dascălu, absolvent al UMF Iaşi, medic primar de medicină internă, cu competenţe în ultrasonografie generală, iar medicul-şef al secţiei Cardiologie este Titel Cojocaru, medic primar cardiolog, cu o experienţă profesională îndelungată.

Secţia Diabet, Boli de Nutriţie şi Metabolism va fi condusă, în continuare, de Gabriela Creţeanu, medic primar, doctor în ştiinţe medicale, fondatorul Centrului Judeţean Antidiabetic, iar secţia Neurologie va fi condusă tot de medicul primar neurolog Daniela Neagu, ce are competenţe atât în electroencefalografie, cât şi în managementul serviciilor de sănătate, în timp ce secţia de Chirurgie Generală va fi condusă de medicul primar chirurgie generală Valeriu Gavrilovici, doctor în ştiinţe medicale, cel care a asigurat interimatul la conducerea secţiei după pensionarea medicului chirurg Sorin Hîncu.

Secţia Chirurgie şi Ortopedie Infantilă va fi coordonată tot de medicul primar de chirurgie pediatrică şi ortopedie pediatrică Florin Filip, doctor în ştiinţe medicale, iar secţia Ortopedie şi Traumatologie va fi condusă, în continuare, de medicul primar ortoped Răzvan Bandac, ce are competenţe în endoprotezarea de şold, de genunchi şi în artroscopie.

Noul medic-şef al secţiei Urologie este Nicolae Stoican, medic primar urolog cu competenţe în ultrasonografie generală şi în litotriţie extracorporală, iar medicul-şef interimar al secţiei Pediatrie este medicul specialist pediatru Elena Tătăranu.

 

Doctorii Zoia şi Cristian Irimie - 38 de ani de activitate în Spitalul Judeţean Suceava

Medicul primar obstetrică-ginecologie Cristian Anton Irimie, care profesează în Spitalul de Urgenţă Suceava din anul 1978, fost director al spitalului, al DSP Suceava, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în perioada 2009-2012, va coordona, în continuare, secţia Obstetrică-Ginecologie.

Secţia ORL va fi coordonată tot de medicul primar Cornel Constantin Dumitrescu, medic-şef din anul 2000, iar secţia Oftalmologie va fi condusă, în continuare, de medicul primar Georgeta Martiniuc, medic în Spitalul de Urgenţă din anul 1980.

Secţia Psihiatrie este condusă de medicul Irina Manuela Bălăuţă, iar secţia Pneumologie este coordonată, în continuare, de medicul primar Maria Muha.

Secţia Reumatologie este coordonată tot de medicul primar Georgeta Belibou, cea care s-a aflat la conducerea secţiei de 20 de ani, iar noul medic-şef al secţiei Neonatologie este medicul primar Dana Murariu.

Secţia Anestezie Terapie Intensivă va fi coordonată, în continuare, de medicul primar Dorin Stănescu, doctor în ştiinţe medicale, cel care a ocupat între anii 1997-2001 funcţia de director medical al Spitalului Judeţean Suceava, iar între anii 2004-2005 funcţia de preşedinte director general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.

Medicul-şef al secţiei Boli Infecţioase este medicul primar Corina Stănescu, iar secţia de Balneofizioterapie va fi condusă în continuare de medicul primar Zoia Irimie, care profesează la spitalul sucevean din anul 1978, având competenţe şi în domeniul osteoporozei.

Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală va fi coordonat de medicul primar Adrian Tătăranu, iar Laboratorul de Anatomie Patologică de medicul primar Andreea Botezan, care ocupă această funcţie din anul 2014.

Recent înfiinţata secţie Neurochirurgie va fi coordonată, în continuare, de medicul primar neurochirurg Anatolii Buzdugan, care profesează la spitalul sucevean din anul 2000,  iar Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Suceava va fi coordonată, în continuare, de medicul primar Liviu Cîrlan, ce are competenţe în ecografie, termografie medicală, în management sanitar, fiind specializat şi în gastroenterologie.

Şeful secţiei Nefrologie va fi în continuare  medicul primar de medicină internă şi nefrologie Mihai Ardeleanu, doctor în ştiinţe medicale, cel care a contribuit la deschiderea Staţiei de Hemodializă la Suceava şi a Centrului de Dializă Suceava, în prezent fiind şi purtător de cuvânt al spitalului. De asemenea, dr. Ardeleanu este şi redactor-şef al publicaţiei de ştiinţă şi cultură medicală “Bucovina medicală”, publicaţie trimestrială a Spitalului de Urgenţă.

Spitalul de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava are 26 de secţii şi laboratoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Media de vârstă a medicilor-şefi din Spitalul de Urgenţă Suceava este 47 de ani.
 Vizualizări articol: 6036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Media de vârstă a medicilor-şefi din Spitalul de Urgenţă Suceava este 47 de ani4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei