Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 dec 2016 - Anul XXI, nr. 293 (6406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Activităţi

Proiectul „Împreună pentru pace”, la Școala Gimnazială Corocăiești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 12-20 noiembrie, elevii Școlii Gimnaziale Corocăiești au participat la proiectul „Împreună pentru pace”,desfășurat în cadrul celei de a XVIII-a ediții a Săptămânii Educației Globale. La proiect au participat 67 de preșcolari, 280 de elevi din clasele I-VIII, 25 de cadre didactice și 25 de părinți. Acțiunile s-au desfășurat în parteneriat cu Poliția comunei Verești, cu dispensarul din satul Corocăiești și cu Primăria Verești. Programul activităților a inclus, după cum ne-au spus organizatorii,  următoarele teme: „Covorașul păcii”, atelier de creație plastică și literară desfășurat pe holurile școlii în timpul pauzelor, în cadrul căruia elevii au scris sau au desenat mesaje pentru pace; „Mesagerii păcii și ai prieteniei”, activitate culturală la care un băiat și o fată, îmbrăcați în alb, au împărțit colegilor ecusoane și cocarde cu simboluri ale păcii; „Holurile păcii sunt colorate”, activitate de creație plastică; „Maratonul păcii”, competiţie sportivă pe parcursul căreia elevii au alergat și au purtat pe tricouri mesaje de pace; „Porumbeii vă aduc mesajul nostru de pace”, scrierea unor mesaje pe bilete care au fost prinse la picioruşele unor porumbei voiajori și lansarea porumbeilor; „1.000 de cocori”, confecţionare de cocori folosind tehnica origami în cadrul orelor de educaţie plastică și expunerea lor pe holurile școlii; „Eu doresc să trăiesc în pace! Tu dorești să trăiești în pace!”, activităţi educative desfășurate după finalizarea programului: elevii au dăruit persoanelor pe care le-au întâlnit pe drum ecusoane şi pliante confecţionate de ei. În perioada următoare, fotografiile care au surprins cele mai importante momente din cadrul proiectului vor fi expuse pe holurile Primăriei Verești. Acțiunile organizate în timpul pauzelor și în afara programului școlar i-au atras pe elevi și le-au oferit acestora posibilitatea de a interacționa și de a lega noi prietenii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Împreună pentru pace”, la Școala Gimnazială Corocăiești.
 Vizualizări articol: 2513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „Împreună pentru pace”, la Școala Gimnazială Corocăiești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei