Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2016 - Anul XXI, nr. 278 (6391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaştere

Scriitoarea Doina Cernica a fost inclusă în Cartea de Onoare a Valorilor Bucovinene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scriitoarea şi jurnalista suceveană Doina Cernica a fost inclusă în Cartea de Onoare a Valorilor Bucovinene. În cadrul şedinţei de ieri a Colegiului Prefectural, Doina Cernica a primit din partea prefectului Constantin Harasim o „diplomă de excelenţă” pentru întreaga activitate, atât ca jurnalist, cât şi ca scriitoare. Constantin Harasim a precizat că este onorat de faptul că Doina Cernica a acceptat să facă parte din rândul celor care au fost nominalizaţi în Cartea de Onoare a Valorilor Bucovinene. „Eu personal o cunosc pe doamna Doina Cernica din anii ’80, îi cunosc activitatea publicistică deosebită şi ştiu că are o activitate deosebită şi în domeniul literaturii”, a spus Constantin Harasim. El a amintit că, în activitatea sa, scriitoarea Doina Cernica a primit numeroase premii şi distincţii atât în ţară, cât şi pe plan internaţional. „Doamna Doina Cernica este un om extraordinar al judeţului nostru. Şi vă doresc multă putere de lucru în continuare şi să vă faceţi prezenţa din ce în ce mai mult în Bucovina, şi în judeţul nostru”, a subliniat prefectul Constantin Harasim. El a remarcat faptul că Doina Cernica a primit această distincţie în ziua în care aceasta şi-a lansat al doilea volum al cărţii „Ţara de Sus, de mai sus”.

Invitată să ia cuvântul, Doina Cernica a ţinut să precizeze că nu a mai trăit o astfel de emoţie de la momentul în care a primit titlul de Cetăţean de onoare al comunei natale, Vama. „Este o emoţie specială, generată de un eveniment care reîmprospătează durerea că nu mai ai părinţii alături pentru a se bucura de tine”, a spus Doina Cernica. Ea i-a oferit prefectului un exemplar din cartea „Ţara de Sus, de mai Sus”, precizând că unii dintre autorii incluşi în acest volum, „profesionişti ai condeiului şi ai artei”, pot fi incluşi, la rândul lor, în Cartea de Onoare a Valorilor Bucovinene.

În Cartea de Onoare a Valorilor Bucovinene au mai fost nominalizaţi managerul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, Vasile Rîmbu, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, Valentin Popa, preşedinta Federaţiei Patronale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Liliana Aghiorghicesei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, generalul Ioan Burlui, generalul de brigadă în rezervă Zaharia Cojocaru, arhimandritul Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, comandantul Centrului Militar Judeţean, Mugurel Anton, directorul cotidianului Crai Nou, Dumitru Teodorescu, fostul şef al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Daniel Martiniuc, general maior în rezervă Neculae Chiaptanaru, profesorul şi publicistul Roman Istrati, preşedinta filialei Suceava a Corpului Experţilor Contabili Autorizaţi din România, Paula Luminiţa Chihai, şi şeful Inspectoratului de Jandarmi Suceava, Mihai Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scriitoarea Doina Cernica a fost inclusă în Cartea de Onoare a Valorilor Bucovinene.
 Vizualizări articol: 2441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scriitoarea Doina Cernica a fost inclusă în Cartea de Onoare a Valorilor Bucovinene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei