Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2016 - Anul XXI, nr. 278 (6391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Mulţi tineri au dat dovadă de neseriozitate la angajare, după Bursa absolvenţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

94 de tineri şi-au găsit un serviciu în urma Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, eveniment care s-a desfăşurat pe 20 octombrie, cifră mai bună decât anul trecut, însă mult sub posibilităţile de pe piaţa muncii din Suceava, care oferă multe joburi de o bună perioadă de timp, parte dintre ele rămase neocupate de multe luni de zile.

Mirela Adomnicăi, directorul executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, a tras un semnal de alarmă cu privire la comportamentul unora dintre tineri, deloc puţini, care au dat dovadă de neseriozitate în relaţia cu angajatorii.

 

Au obţinut locuri de muncă, dar nu s-au mai prezentat

Directorul AJOFM Suceava a declarat că din cei 94 de tineri absolvenţi care s-au angajat în urma bursei, 17 au fost cu studii superioare şi au obţinut posturi în domeniul IT, ingineri sau economişti. Restul, cei mai mulţi cu studii liceale sau profesionale, au fost angajaţi în  majoritate în domeniul serviciilor.   

„O mare parte dintre angajatori şi-au arătat dezamăgirea referitor la cum a evoluat relaţia lor cu cei care au fost selectaţi. După ce au adunat CV-uri la bursă, angajatorii au preferat discuţii ulterioare, cu tinerii pe care i-au selectat. Surpriza neplăcută a făcut că din cei pe care i-au selectat au venit mult mai puţini la interviuri. Dezamăgirea maximă a fost că nu s-au mai prezentat ulterior nici absolvenţi care erau deja selectaţi şi erau stabilite detaliile angajării”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Ea a dat exemplul unei firme care a selectat 12 posibili contabili, la interviu au venit jumătate, iar din cei cinci selectaţi pentru angajare nu s-a mai prezentat ulterior nici unul.

 

La Bursa absolvenţilor s-au făcut mai multe angajări din alte categorii de şomeri 

Relevant pentru slabul interes al tinerilor pentru locurile de muncă din Suceava este şi că în urma Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, patronii au angajat mai mulţi suceveni din alte categorii decât cei cărora le era dedicat târgul de joburi. Este vorba de 98 de şomeri din alte categorii de vârstă, care au venit totuşi la bursa pentru absolvenţi. Şi acesta este un indiciu clar cu privire la faptul că pe piaţa muncii din Suceava sunt multe locuri de muncă, însă tinerii nu se înghesuie să le ocupe, din varii motive. Asta şi în condiţiile în care foarte mulţi angajatori au renunţat de mult la pretenţiile legate de experienţă şi chiar de calificare în unele domenii. Cel mai adesea tinerii invocă salariile mult prea mici, iar mulţi au ca singură opţiune străinătatea, în timp ce angajatorii din Suceava se plâng că tinerii nu au răbdare şi au pretenţii financiare nejustificate înainte de a demonstra ce pot.

 

Mulţi tineri doar au bifat prezenţa la bursă

Încă de la Bursa locurilor de muncă din 20 octombrie, reporterii Monitorului de Suceava au remarcat că mulţi dintre tinerii cu care au vorbit au mărturisit că au împărţit CV-uri „la ghici”, fără a avea un domeniu de interes sau o anumită paletă de joburi pe care o vizează. Mulţi au părut că au venit la bursă doar pentru a bifa evenimentul, ca obligaţie în vederea încasării şomajului. Cifrele rezultate în urma monitorizării bursei, la o lună de la desfăşurare, confirmă această realitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mulţi tineri au dat dovadă de neseriozitate la angajare, după Bursa absolvenţilor.
 Vizualizări articol: 6230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Mulţi tineri au dat dovadă de neseriozitate la angajare, după Bursa absolvenţilor2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nesimtire mare trimis de
(27 nov 2016, 17:04:55
Porcilor oferiti conditii de munca decente, cu salarizare corecta iar atunci tinerii nu vor mai fugi de voi, mai mult vor ramane in tara sa munceasca.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei