Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2016 - Anul XXI, nr. 278 (6391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Lansare

Proiectul „Mănâncă responsabil”, la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea de lansare a proiectului european „Mănâncă responsabil” s-a desfăşurat, joi, la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” din municipiul Rădăuţi. La startul acţiunii, directorul unităţii de învăţământ, profesorul Petru Nicuţă, a prezentat însemnătatea proiectului pentru elevii şi cadrele didactice ale şcolii şi impactul produs familiilor elevilor şi mediului înconjurător şi a subliniat că a mânca responsabil reprezintă un element definitoriu în educaţia pentru viaţă. Un mod de alimentaţie sănătos format de la vârstă fragedă reprezintă o şansă dată viitorului adult de a avea un stil de viaţă cât mai sănătos şi echilibrat.

Profesorii coordonatori ai proiectului, Cornelia Hatnean şi Radu Munteanu, au prezentat obiectivele proiectului, ţările participante la proiect, coordonatorul naţional - Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie România (CCDG), activităţile desfăşurate în anul şcolar precedent şi rezultatele obţinute. De asemenea, au prezentat planul de activităţi pentru anul şcolar în curs şi partenerii în desfăşurarea acestor activităţi, Eco-Grădiniţa „Micul Prinţ” Rădăuţi şi Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, cât şi parteneriatele de colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava şi alte eco-şcoli din judeţ şi din ţară.

La activitatea de lansare a proiectului a fost prezentată o expoziţia de fructe locale şi de sezon (produse cumpărate de la producători locali pentru a încurajarea economia locală şi consumul de fructe şi legume proaspete) şi o expoziţie de dulciuri făcute acasă de mămici sau bunici, care au încântat prin aranjamentul deosebit, savoarea şi gustul acestora.

 

Expoziţia tematică „Mărul Buclucaş”.

Consilierul educativ al şcolii, Mihaela Amariţei, a delectat asistenţa cu „surpriza” clasei I A, elevii aducând obiecte create de ei şi prezentând expoziţia tematică „Mărul Buclucaş”. Creativitatea şi abilitatea celor mici de a realiza din mere diferite jucării, animale şi păsări au fost apreciate de cei prezenţi la activitate, dar şi de cei care au admirat-o ulterior.

La acţiune au participat primarul municipiului, Nistor Tătar, consilieri locali, cadre medicale, sponsori, reprezentanţi ai eco-şcolilor partenere, părinţi şi bunici ai elevilor şcolii, cât şi reprezentanţii comitetelor eco ale claselor şi elevii din clasele pregătitoare A, a II-a A şi a VII-a B, alături de întreg colectivul de cadre didactice al şcolii. Primarul Nistor Tătar a apreciat întreaga activitate desfăşurată de elevii şi cadrele didactice în domeniul ecologic şi şi-a exprimat disponibilitatea promovării acestor tipuri de activităţi. De asemenea, a subliniat efortul primăriei de a asigura modernizarea spaţiilor de practicare a sportului în cadrul şcolilor.

La finalul activităţilor, elevii din comitetul eco-şcoală au împărţit fructe proaspete şi dulciuri tuturor elevilor şcolii şi au prezentat activităţile care se vor desfăşura în acest an în proiectul „Mănâncă responsabil”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Mănâncă responsabil”, la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiectul „Mănâncă responsabil”, la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei