Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2016 - Anul XXI, nr. 278 (6391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Elevii suceveni au fost premiaţi în cadrul unui concurs regional de chimie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iaşi a organizat cea de-a IV-a ediţie a Concursului "Academician Cristofor Simionescu", competiţie la care s-au înscris peste 600 de elevi de liceu din Bacău, Brăila, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Buzău şi Suceava.

Elevii suceveni au obţinut două premii I, un premiu III, o menţiune şi locul IV, la secţiunea pe echipe.

Iulian Nimigean, de la Liceul Teoretic "Ion Luca" Vatra Dornei, şi-a adjudecat locul I, elevul fiind coordonat de Dorina Ungureanu. Tot cu premiul I s-a întors şi Sebastian Florinel Osoianu, de la Colegiul Naţional "Nicu Gane" Fălticeni, coordonat de prof. Liliana Oniciuc, iar Irina Ciocîrlan, de la acelaşi colegiu, a fost recompensată cu premiul al III-lea.

Anisia Portarescu, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a primit menţiune. Eleva a fost pregătită de prof. Valerica Ignătescu.

La concursul pe echipe s-a remarcat prof. Valerica Ignătescu, care a obţinut locul 4 cu 310 puncte însumate de elevii pe care aceasta i-a îndrumat.

Potrivit organizatorilor, concursul "Academician Cristofor Simionescu" vizează crearea unei atmosfere competitive care permite descoperirea şi promovarea tinerilor elevi pasionaţi de chimie aplicată în inginerie chimică şi în protecţia mediului. Totodată, concursul oferă elevilor posibilitatea de a-şi verifica cunoştinţele din domeniul chimiei şi protecţiei mediului într-un cadru competiţional. Cadrele didactice însoţitoare au participat în timpul desfăşurării concursului la un seminar unde au audiat prelegerile: „Noi metode educaţionale capabile să răspundă provocărilor tehnologice de la începutul mileniului al III-lea” - prof. univ. dr. ing. Nicolae Hurduc, „Ciclul antropic al apei – provocări privind reutilizarea apei” - prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu şi „Prezentarea ofertei educaţionale a FICPM” - prof. univ. dr. ing. Silvia Curteanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni au fost premiaţi în cadrul unui concurs regional de chimie.
 Vizualizări articol: 1823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii suceveni au fost premiaţi în cadrul unui concurs regional de chimie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei