Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2016 - Anul XXI, nr. 278 (6391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Acuzaţii

Maşina unei familii, distrusă în plină stradă, în urma unui conflict cauzat de construcţia unui imobil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O familie din cartierul sucevean Burdujeni îl acuză pe un bărbat de 32 de ani, fiul unei alte familii de la care primii au cumpărat un lot de pământ în zonă, că le-a distrus autoturismul parcat în faţa curţii lor, răzbunându-se astfel pe aceştia în urma unui conflict mai vechi, legat de posesia unei parcele de teren şi construirea unui imobil pe aceasta. Familia Puiu se plânge că joi, în jurul prânzului, autoturismul VW Tiguan proprietatea familiei a fost blocat din spate de un alt autoturism, în timp ce un altul, condus de Ruben Silviu Iftime, le-a lovit autoturismul din faţă şi lateral de mai multe ori, avariindu-l grav. Păgubiţii pun această distrugere pe seama conflictului care există între ei şi familia Iftime, părinţii lui Ruben Silviu, tânărul despre care primii spun că îi şicanează de o bucată de timp.

Cei din familia Puiu au povestit că seria de şicane şi ameninţări din partea bărbatului de 32 de ani ţine de mai mult timp şi a culminat acum cu distrugerea maşinii. În urma gravului incident, la faţa locului a sosit un echipaj de poliţie care a început cercetările. Păgubiţii au făcut o plângere la poliţie în urma acestui incident, după ce de o bucată de vreme conflictul dintre cele două tabere a ajuns pe rolul instanţei de judecată, în cadrul unui proces civil.

 

Incidentul a avut loc în plină zi, pe strada Calistrat Hogaş, în faţa curţii familiei Puiu

Incidentul s-a petrecut joi la prânz, maşina familiei fiind parcată în faţa curţii de pe strada Calistrat Hogaş din cartierul Burdujeni. Un apel la 112 sosit la ora 12.21 sesiza faptul că strada Calistrat Hogaş, din cartierul Burdujeni, este blocată de un autoturism VW Tiguan, lăsat în mijlocul drumului. Când poliţiştii au ajuns la faţa locului, au găsit autoturismul VW Tiguan avariat în partea din dreapta faţă şi la portierele din stânga. La faţa locului erau alte două autoturisme, şi ele cu urme de avariere, unul condus de Ruben Silviu Iftime, iar celălalt de George Pascu, acesta din urmă fiind şi cel care a sunat la 112.

În urma audierilor făcute de poliţişti la locul accidentului, cei doi bărbaţi au declarat că avariile au fost produse de proprietarul autoturismului VW Tiguan, Nicolai Puiu, care a manevrat autoturismul parcat în mijlocul drumului în aşa fel încât l-a avariat, lovind şi celelalte două autoturisme care aşteptau deblocarea drumului. Într-o altă declaraţie, Vica Puiu relatează faptul că maşina ei era parcată în faţa porţii în momentul în care au apărut cele două autoturisme. Unul dintre ele a blocat maşina Tiguan în partea din spate. Ruben Silviu Iftime, aflat la volanul celui de-al doilea autoturism, a efectuat o manevră de mers înapoi, lovind autoturismul VW în partea din faţă şi în portierele laterale.

 

Conflictul a debutat în momentul în care familia Puiu a început construcţia unui bloc

Povestea a început cu mai mulţi ani în urmă, când, în aprilie 2010, familia Puiu a cumpărat un lot de pământ cu o suprafaţă de 949 metri pătraţi, dintr-o zonă în care familia Iftime deţinea o suprafaţă mai întinsă de teren. În baza unui contract de vânzare-cumpărare încheiat atunci, odată cu dreptul de proprietate asupra terenului achiziţionat, cumpărătorii au primit şi drept de servitute pentru trecerea cu piciorul sau cu mijloace de transport pe o parcelă aparţinând vânzătorului, având în vedere că strada Calistrat Hogaş este un drum privat şi aparţine familiei Iftime. Până aici relaţiile au decurs normal între vânzători şi cumpărători, familia Puiu având casă pe aceeaşi stradă.

Relaţiile au început însă să se deterioreze în momentul în care cumpărătorii au obţinut autorizaţie de construcţie pentru ridicarea unui bloc de locuinţe pe acea parcelă. Cei din familia Puiu se plâng că de la data începerii lucrărilor, Ruben Silviu Iftime, împuternicit de familia sa să-i reprezinte, i-a împiedicat pe noii proprietari în permanenţă să-şi exercite dreptul de folosinţă asupra drumului de acces spre noua construcţie. Ei spun că proprietarii străzii le blochează cu autovehicule lăsate în drum accesul camioanelor cu materiale de construcţii, dar au instalat şi o barieră şi semne de restricţie a circulaţiei.

Motivul pentru care familia Puiu crede că se întâmplă toate aceste tentative de împiedicare a construirii noului bloc constă tocmai în faptul că cei din familia Iftime sunt proprietarii unor blocuri în aceeaşi zonă şi nu vor să aibă concurenţă. Toate încercările de negociere şi găsire a unei soluţii de rezolvare a conflictului dintre cele două familii au eşuat, culminând, după spusele celor din familia Puiu, cu distrugerea maşinii lor.

 

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi continuă cercetările pentru a stabili cum s-a produs incidentul

Părţile implicate în incidentul petrecut joi la prânz pe strada Calistrat Hogaş din Burdujeni au fost chemate la audieri în timpul zilei de vineri. În urma mărturiilor celor implicaţi, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală având în vedere împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice. În urma cercetărilor ulterioare poliţiştii vor stabili în detaliu ce s-a petrecut pe respectiva stradă şi cine se face vinovat pentru producerea pagubelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşina unei familii, distrusă în plină stradă, în urma unui conflict cauzat de construcţia unui imobil.
 Vizualizări articol: 7658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Maşina unei familii, distrusă în plină stradă, în urma unui conflict cauzat de construcţia unui imobil4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 4 dec 2016, 16:13:13
Strada Calistrat Hogas este drum acces cu drept de servitute, latimea sa este de 7 metri , cf extrasului din CF, proprietarul drumului s-a folosit de legea servitutii cand a vandut oameniilor terenuri,prin contracte de vanzare cumparare cu drept de servitute incheiate la notar si apoi intabulate. Cand acei proprietari de terenuri aveau nevoie de avize de bransament apa, canal, alt act la notar, 2000-3000 de euro, aviz bransament gaz, curent alt act notar ,iar bani, iar dupa ce locuiesc 12 ani acolo si au intretinut drumul , vine fiul proprietarului drumului, construieste blocurii, apoi blocheaza calea de acces cu masini. semne de circulatie ilegale, fara acordul celor ce locuiesc acolo . La blocurile construite acolo,peste 150 de apartamente, oare cumparatorii au drept de servitute la drum, in contractele de vanzare, sau la peste 300 de locuitori mai este drum privat. Legea sevitutii se refera si la blocuri? Legea sevitutii ar trebui anulata sau modificata, deoarece creaza numai probleme, drumul ar trebuii dat la primarie pentru asfaltare si intretinere, totii locatarii de acolo platesc taxe si impozite. Da , pana nu sunt victime la noi , politia , functionarii publici nu i-au nici o masura.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei