Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2016 - Anul XXI, nr. 278 (6391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Asociaţia Proiect Pro Europa

„Caravana TinerActiv”, revistă de reportaje despre activitățile tinerilor din Ciumârna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Proiect Pro Europa a lansat recent, la Sala Polivalentă Ciumârna, la finalul „Open festival intercultural” în care s-au celebrat diversitatea şi cultura, activitate în cadrul proiectului „Caravana TinerActiv”, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, o revistă de reportaje despre activitățile tinerilor din Ciumârna şi Vatra Moldoviţei, intitulată „Caravana TinerActiv”. Coordonatoarea volumului-reportaj „Caravana TinerActiv” este profesoara Daniela Ceredeev, director de programe sociale şi de tineret - Asociaţia Proiect Pro Europa.

„Produsul final al <Caravanei TinerActiv>, proiect derulat de Grupul Local de Tineret 4Kids Ciumârna al Asociaţiei Proiect Pro Europa, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului în cadrul Concursului Naţional de Proiecte de Tineret, ediţia 2016, este prezentul volum-reportaj, realizat de către tinerii participanţi la proiect şi în care puteţi găsi date semnificative despre activitatea grupurilor de tineret implicate în proiect, fotografii relevante din timpul călătoriei şi activităţilor noastre, instantanee de viaţă <în oglindă> din comunităţile pe care le-am cunoscut, descriere a unor metode/tehnici/instrumente de educaţie nonformală ce şi-au dovedit eficienţa în timpul caravanei, impresii ale prietenilor noştri şi gândurile noastre nemărturisite îndeajuns”, a declarat Daniela Ceredeev.

În revistă puteţi găsi poveşti emoţionante scrise de tineri în perioada desfăşurării caravanei, care a avut opt stagiuni în zone diferite din ţară, în comunităţi rurale, în mici comunităţi urbane, interetnice, în care interculturalitatea este un mod de viaţă: Maieru, judeţul Bistriţa-Năsăud, Baia Mare, judeţul Maramureş, Cehu Silvaniei, judeţul Sălaj, Viscri, judeţul Braşov, Slatina-Timiş, judeţul Caraş-Severin, Dumitreşti şi Jitia, judeţul Vrancea. Fiecare stagiune a cuprins sesiuni de cunoaştere, de promovare a proiectului, de experimentare şi învăţare de noi metode de educaţie nonformală, schimb de bune practici, training etc.

 

Visuri, speranţe, emoţii, poveşti... viaţă

Revista debutează cu „Poveşti de viaţă” despre cei 115 copii din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei, „copii care au nevoie de atenţie şi afecţiune”, poveşti „despre visuri şi aspiraţii, despre emoţie şi lacrimi tăinuite pentru ca nimeni să nu le poată răni”, cum frumos a scris Cristina-Iuliana Lucaci. Tot la Cehu Silvaniei, tinerii bucovineni din ţinuturile huţule s-au întâlnit cu copiii şi tinerii din Asociaţia Down Sindrom, cei din urmă oferindu-le o nouă lecţie de viaţă. „Am învăţat de la ei că nimeni nu poate să ofere atâta dragoste, că ei suferă de o schimbare genetică definitivă şi, ca atare, învaţă să trăiască cu ea”, după cum a relatat într-un amplu foto-reportaj Anastasia Ceredeev.

Poveştile continuă cu experienţa tinerilor de la Ciumârna trăite în mijlocul celor 80 de copii de la Maieru, cu „minunaţii noştri prieteni de la Jitia”, cu „Stagiune Brebu Nou”, unde s-au reunit tineri de la mai multe grupuri formale care au participat la sesiuni de training, expoziţii de carte, dezbateri etc., întâlniri cu tinerii de la Slatina-Timiş, vizitarea unor minunate locuri din ţară (Salina Tuda, Cetatea Râşnov, Castelul Peleş, Biserica fortificată din Viscri etc.), instantanee cu poveşti, întâlni cu artişti locali din Maieru, „Demersuri interculturale de succes, la Voitinel”, pentru ca, la finalul revistei, cititorul să descopere mai multe lucruri despre „Grupurile locale de tineret – toleranţă şi educaţie nonformală”. Multitudinea de imagini, de stări surprinse de aparatul de fotografiat, dar mai ales gândurile transmise în scris cu sinceritate de cei mari şi de cei mici fac din „Caravana TinerActiv” o revistă care merită citită şi descoperită filă cu filă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Caravana TinerActiv”, revistă de reportaje despre activitățile tinerilor din Ciumârna.
 Vizualizări articol: 2191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Caravana TinerActiv”, revistă de reportaje despre activitățile tinerilor din Ciumârna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei