Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2016 - Anul XXI, nr. 274 (6387)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În noiembrie

Peste 1.700 de familii din Suceava au solicitat acordarea de ajutoare de încălzire a locuinţelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul familiilor din municipiul Suceava care vor beneficia de ajutoare de încălzire a locuinţelor începând chiar de luna aceasta, până la finalul sezonului rece, este de 1.722, conform raportărilor finale făcute de municipalitatea suceveană, după expirarea termenelor limită de depunere a dosarelor solicitanţilor.

Viceprimarul Marian Andronache a precizat că pentru sezonul de încălzire 2016 – 2017 s-au primit 1.250 de cereri din partea familiilor racordate la sistemul centralizat de termoficare, 332 de cereri de la familii care se încălzesc având centrale termice pe gaz metan, 135 de solicitări de la cei care se încălzesc folosind lemne și doar 5 dosare de la familii care își asigură încălzirea utilizând curent electric.

„Numărul solicitărilor de acordare a ajutoarelor de încălzire a locuinţelor scade an de an. Anul acesta avem primite cam cu 20% mai puţine solicitări decât în aceeași perioadă a anului trecut”, a precizat Marian Andronache.

Termenul limită de depunere a acestor solicitări pentru cei care se încălzesc la centrale cu gaz metan a fost 15 noiembrie, iar pentru energie termică și celelalte categorii, cererile au fost primite până la finele săptămânii trecute. Cererile care se depun de acum înainte vor fi luate în calcul pentru acordarea ajutoarelor de încălzire pentru următoarele luni de iarnă.

O posibilă explicaţie pentru scăderea numărului de solicitanţi o reprezintă baremele de acordare a acestora, în special venitul maxim pe membru de familie, care au rămas  aceleași în ultimii ani, în vreme ce nivelul pensiilor și salariilor a mai crescut, unii solicitaţi depășind limitele admise.

O altă cauză a scăderii masive a numărului de solicitări, comparativ cu situaţiile de acum 8 – 12 ani, când peste 4.000 de familii din Suceava beneficiau de subvenţii la căldură, o reprezintă condiţiile restrictive, precum deţinerea mai multor locuinţe, deţinerea de autoturisme cu o vechime mai mică de 10 ani sau a unor suprafeţe mai mari de teren, intravilan sau extravilan, dar și verificările făcute de autorităţi, referitor la corectitudinea datelor declarate în solicitările de acordare a acestor ajutoare sociale, în urma cărora sute de persoane au avut de returnat banii încasaţi pe nedrept.

 

Costurile de încălzire, compensate până la 90% pentru familiile cu venituri mici

În cazul ajutoarelor pentru energie termică se pleacă de la o compensare de 90% pentru familii sau chiar 100% pentru persoanele singure, în cazul celor care realizează un venit de până la 155 de lei pe membru de familie și se ajunge la 5% pentru familii sau 10% compensare pentru persoanele singure, în cazul celor care realizează un venit de maxim 786 de lei, respectiv 1082 de lei, la persoane singure.

La acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţelor se iau în considerare toate veniturile nete, cu excepţia alocaţiilor copiilor, a ajutorului social, a alocaţiei de susţinere a familiei, a burselor „Bani de liceu” și a celor de boală pentru copii.

Aceste venituri trebuie trecute în cerere, dar se exclud la calcul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.700 de familii din Suceava au solicitat acordarea de ajutoare de încălzire a locuinţelor.
 Vizualizări articol: 1745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.700 de familii din Suceava au solicitat acordarea de ajutoare de încălzire a locuinţelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei