Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2016 - Anul XXI, nr. 274 (6387)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Camionul groazei

Un tir încărcat scăpat de sub control a rănit grav o femeie şi s-a răsturnat în curtea unei case la Păltinoasa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

UPDATE: Bătrâna de 75 de ani rănită grav ieri dimineață în accidentul de la Păltinoasa a murit luni seara la Spitalul Județean Suceava. Brândușa Bota, din comuna Păltinoasa, ajunsese la spitalul din Suceava în stare de comă luni la prânz, după ce a fost lovită în plin de un tir, în timp ce mergea pe marginea drumului. Femeia a fost preluată de un echipaj al ambulanței în stare gravă și transportată la spitalul din Gura Humorului, după care, având în vedere traumatismele suferite, mai ales cel cranio-cerebral, a fost transferată la spitalul din Suceava. Aici a fost internată luni după-amiază în secția de Terapie Intensivă, unde s-a stins după câteva ore.

 

Un grav accident de circulaţie a semănat groaza printre localnicii comunei Păltinoasa luni dimineaţă, când un autocamion de mare tonaj încărcat cu piatră a fost scăpat de sub control şi a părăsit şoseaua, răsturnându-se în curtea unei case din localitate. Accidentul s-a petrecut într-o curbă din apropierea centrului satului. Autocamionul circula dinspre Suceava spre Gura Humorului. Din motive necunoscute, la un moment dat şoferul mastodontului nu a mai manevrat volanul spre stânga, pentru a se înscrie în curbă, scăpând camionul în afara drumului naţional DN 17. Cabina vehiculului greu a acroşat o autoutilitară parcată la marginea drumului, pe care a avariat-o, a izbit apoi o femeie care circula pe marginea drumului, după care s-a răsturnat cu toată încărcătura în curtea unei case, distrugând tot ce i-a stat în cale. În urma impactului femeia care se deplasa pe marginea drumului a fost aruncată în plasa unui grad, după care s-a prăbuşit la pământ în stare de inconştienţă. Camionul plin cu prundiş a fost la un pas de a distruge şi casa în grădina căreia a aterizat, după ce a plonjat de la o diferenţă de 2-3 metri peste gardurile pe care le-a făcut una cu pământul. Femeia rănită grav a fost transportată cu un echipaj al ambulanţei la spitalul din Gura Humorului, după care a fost transferată la Spitalul Judeţean Suceava în stare de comă.

 

Accidentul a avut loc sub ochii îngroziţi ai sătenilor

Accidentul a avut loc în jurul orei 10.15. Gheorghe Buzuleac, în vârstă de 57 de ani, din municipiul Suceava, conducea autocamionul MAN spre Gura Humorului şi într-o curbă uşoară la stânga, a pierdut controlul direcţiei şi a continuat drumul în linie dreaptă. După ce a acroşat o autoutilitară marca VW, oprită pe partea dreaptă, cabina camionului  a lovit o femeie de 75 de ani, care venea de la magazin şi mai avea câteva zeci de metri până acasă. Martorii povestesc îngroziţi ce  s-a întâmplat sub ochii lor. ”Femeia mergea pe capacele rigolei. Numai am auzit o bufnitură în maşina asta şi când m-am învârtit am văzut femeia cum a fost aruncată deodată acolo şi am fugit în curte. Pe urmă când am ieşit am văzut şi maşina răsturnată acolo”, ne-a povestit Gheorghe Bergheeva, un sătean aflat la magazinul din apropiere. Oamenii care au văzut grozăvia povestesc că femeia a fost aruncată de pe marginea drumului în gardul aflat la câţiva metri, după care s-a prăbuşit la pământ. ”Când am ieşit din casă deja maşina era în grădină, am auzit-o ţipând şi am văzut-o pe vecină acolo în şanţ. Era inconştientă, albastră la faţă, aşa pe o parte şi mâna era ruptă, aşa mi s-a părut. Ea venea de la magazin, a fost şi a cumpărat pâine şi mergea spre casă”, ne-a povestit Stela Ursachi, o vecină din preajma locului unde s-a petrecut accidentul. În drum a ieşit tremurând să vadă ce s-a întâmplat şi Domnica Macarescu, proprietara casei unde s-a răsturnat mastodontul încărcat cu piatră, care a rămas consternată de ceea ce văzuse în curtea ei.

 

Șoferul camionului spune că cineva i-a intrat pe contrasens şi a încercat să-l evite

Șoferul autocamionului de mare tonaj a reuşit să iasă din cabina avariată, după ce vehiculul de mare tonaj s-a răsturnat cu toată încărcătura, de zeci de tone de pietriş, în peretele casei. Întrebat despre modul în care a ajuns cu mastodontul în acel loc, el a povestit că: ”Mi-a ieşit unul pe contrasens, l-am evitat şi am derapat. Era o femeie pe care am ferit-o să n-o agăţ, am agăţat-o mi se pare un pic şi asta e. Ferească Dumnezeu. Am 35 de ani de şoferie, nu am păţit nimic, nici o găină nu am omorât. Nu am avut viteză.” Reprezentanţii Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier au verificat tahograful care înregistrează viteza camionului şi perioadele de circulaţie şi au constatat că autocamionul avea o viteză de deplasare de circa 60 de km/oră în momentul producerii accidentului, depăşind viteza legală de deplasare pentru camioane în localitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

 

Femeia de 75 de ani se află în stare gravă la spital

Femeia rănită grav în urma accidentului petrecut ieri dimineaţă în Păltinoasa a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean din Suceava în stare de comă, în urma traumatismelor grave suferite. Ea a suferit mai multe lovituri, cele mai grave fiind în zona capului, fiind internată în secţia de Terapie Intensivă a spitalului. Medicul Liviu Cârlan, şeful UPU de la spitalul sucevean, ne-a relatat: ”La unitatea de primire urgenţe a fost adusă o pacientă în jurul vârstei de 75 de ani, cu un politraumatism grav, în special un traumatism

cranio-cerebral cu o contuzie cerebrală severă, comă gradul 3, instabilă hemo-dinamic. În acest moment se fac toate eforturile pentru a menţine funcţiile vitale, este intubată, cu aparat ventilator, urmează a se efectua un computer tomograf. Pronosticul este rezervat.”

 

Localnicii spun că în acea curbă au avut loc mai multe accidente

Sătenii din Păltinoasa spun că nu e primul accident care s-a petrecut în acea curbă, acolo fiind înregistrate mai multe accidente în care au fost răniţi pietoni. De asemenea, camioane de mare tonaj au ieşit în decor în acel loc. Ion Olari, unul dintre locuitorii din zonă povesteşte că:  ”Aici au avut loc mai multe nenorociri. Un alt tir a venit şi s-a trântit exact aşa. Pe un băiat l-a luat de pe marginea drumului, tot aici l-a luat, exact tot de pe partea asta. E o zonă periculoasă, şoferii nu reduc viteza în curbă şi uite ce se întâmplă.”

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul auto al autocamionului, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum în curbă. Pe numele său a fost deschis un dosar de urmărire penală pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tir încărcat scăpat de sub control a rănit grav o femeie şi s-a răsturnat în curtea unei case la Păltinoasa.
 Vizualizări articol: 6196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un tir încărcat scăpat de sub control a rănit grav o femeie şi s-a răsturnat în curtea unei case la Păltinoasa5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei