Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2016 - Anul XXI, nr. 274 (6387)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Familiile evacuate din cauza unui zid prăbuşit au primit alte locuinţe sociale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele trei familii care locuiau în clădirea al cărei zid s-a prăbuşit sâmbătă, în cartierul sucevean Burdujeni, se vor muta zilele următoare în alte locuinţe sociale.

„În şedinţa Comisiei Sociale din cadrul Primăriei Suceava s-a luat decizia repartizării de garsoniere celor trei familii evacuate din casa care nu mai prezintă siguranţă în utilizare. Cea mai mare dintre garsoniere, de pe strada Grigore Ureche – cartierul George Enescu, a fost repartizată familiei cu cei mai mulţi membri - 5, dintre care 3 copii”, a spus viceprimarul Marian Andronache.

Celelalte două familii care locuiau în casa veche de peste 100 de ani au primit garsoniere în Burdujeni, pe strada Muncii şi Bujorilor.

În plus, celor trei familii li se va acorda şi un ajutor social suplimentar, pentru a le compensa lucrările de îmbunătăţire a condiţiilor de trai din vechea locuinţă.

„Pentru familia din casa învecinată, căreia i-a fost afectat peretele de schela care a pătruns prin el, în urma prăbuşirii zidului de cărămidă al locuinţei sociale din proprietatea primăriei, în urma unei evaluări a pagubelor produse, vom intra în Consiliul Local cu un proiect de acordare de despăgubiri”, a adăugat reprezentantul municipalităţii sucevene. În cursul zilei de azi urmează să fie trimisă acolo şi o echipă care să cureţe curtea casei învecinate de cărămizi şi resturile de moloz provenite din prăbuşirea zidului.

Cât de curând va fi luată şi o decizie în privinţa clădirii al cărei zid s-a prăbuşit, foarte probabilă fiind demolarea acesteia, pentru a fi evitate alte situaţii care ar putea pune în pericol viaţa unor persoane sau proprietatea acestora.

Construcţia de pe strada 22 Decembrie, situată în apropierea sediului Poliţiei din cartierul Burdujeni, cu o amprentă la sol de aproximativ 320 de metri pătraţi, aparţine Primăriei Municipiului Suceava. În laterala opusă zidului prăbuşit sunt amenajate locuinţe sociale, formate din trei camere, pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. Diferenţa de 200 de metri pătraţi este spaţiu dezafectat. În locuinţele sociale domiciliau 3 familii, cu 13 persoane, din care 7 adulţi şi 6 minori. Acestea au fost adăpostite temporar la adăpostul de noapte „Sfânta Vineri”, al asociaţiei „Lumină Lină”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familiile evacuate din cauza unui zid prăbuşit au primit alte locuinţe sociale.
 Vizualizări articol: 1986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Familiile evacuate din cauza unui zid prăbuşit au primit alte locuinţe sociale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei