Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2016 - Anul XXI, nr. 274 (6387)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Campanie preventivă

Sucevenii, avertizaţi cu privire la noi încercări de înşelăciune prin metoda accidentul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii suceveni au transmis un semnal de alarmă cu privire la noi tentative de înşelăciune prin metoda accidentul. Duminica trecută, o femeie în vârstă de 87 de ani din Suceava a sesizat Poliţia municipiului Suceava că a fost sunată de persoane necunoscute, care i-au spus că nepotul ei a avut un accident şi i-au cerut în jur de 7.000 de euro. Din verificările poliţiei a rezultat că pe 20 noiembrie, în jurul orei 14.30, bătrâna a fost sunată pe telefonul fix de un „poliţist” şi un „medic”.

Povestea servită bătrânei era că nepotul ei a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia a suferit traumatisme ce impun un transplant de plămân. Escrocii i-au spus bătrânei că operaţia costă 7.000 de euro şi i-au cerut să le transmită urgent suma de 31.500 de lei.

„Întrucât femeia de 87 de ani le-a spus autorilor că ştie despre acest mod de operare infracţional şi a refuzat să continue discuţia, aceştia au întrerupt convorbirea telefonică şi nu au mai revenit. Urmând recomandările făcute în mod constant de poliţişti, femeia l-a contactat imediat pe nepotul ei şi a realizat că s-a încercat inducerea sa în eroare. În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de Biroul de Investigaţii Criminale – Poliţia Municipiului Suceava, sub aspectul comiterii tentativei la infracţiunea de înşelăciune”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Pentru a preveni înşelăciunile de acest gen, şi înşelăciunile în general,  poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Suceava, împreună cu poliţiştii de proximitate, au organizat, duminică, în zona bisericilor şi în interiorul acestora, o acţiune de informare a persoanelor vârstnice. Acţiuni similare au fost organizate şi în parcurile publice din municipiul Suceava. Poliţiştii de prevenire au stat de vorbă cu vârstnicii şi le-au transmis sfaturi şi recomandări pentru a nu da curs solicitărilor primite prin telefon, de la persoane necunoscute.

Comisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul poliţiei judeţene, a declarat:

„Poliţiştii suceveni vin în ajutorul cetăţenilor şi le recomandă ca, în situaţia în care primesc un telefon în care sunt anunţaţi că o rudă a fost implicată într-un accident, să nu se impacienteze şi să verifice veridicitatea informaţiei, în primul rând apelând ruda care ar fi fost implicată în accident sau alte persoane apropiate acesteia. Dacă situaţia prezentată prin telefon se dovedeşte a fi ireală, trebuie anunţată în cel mai scurt timp poliţia, la telefonul unic de urgenţe 112 sau cea mai apropiată unitate de poliţie, reţinând cât mai multe date utile în anchetă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, avertizaţi cu privire la noi încercări de înşelăciune prin metoda accidentul.
 Vizualizări articol: 1799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii, avertizaţi cu privire la noi încercări de înşelăciune prin metoda accidentul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei