Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2016 - Anul XXI, nr. 259 (6372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Instabilitate

Numeroase incertitudini la Poliţia Județeană Suceava, din cauza provizoratului la funcțiile de conducere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Blocajul de lungă durată privind organizarea de concursuri pentru posturi de şefi în structurile Ministerului Afacerilor Interne se resimte acut la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, unde s-a ajuns ca foarte multe funcţii de şef de poliţie municipală şi orăşenească ori de şef de serviciu să fie ocupate provizoriu, prin împuterniciri pe perioade de şase luni de zile. Această instabilitate nu are cum fi benefică, iar o parte dintre cei care sunt desemnaţi comandanţi prin împuternicire nu sunt foarte hotărâţi în a-şi asuma prea multe în astfel de perioade în care nu ştiu ce le poate aduce ziua de mâine.

Posturile de comandant care nu pot fi ocupate încep chiar din vârful piramidei IPJ Suceava. Funcţia de inspector şef este vacantă, în timp ce cele două funcţii de adjunct la comanda IPJ Suceava sunt ocupate prin împuternicirea unor ofiţeri. Alte posturi cheie din cadrul IPJ Suceava ocupate prin împuternicire sunt cele de şef al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, al Serviciului Criminalistic, al Serviciului Rutier şi al Serviciului Cazier Juridic. De asemenea, vacant este şi postul de şef al Serviciului Arme din cadrul IPJ Suceava.

Tot prin împuternicirea provizorie a unor ofiţeri sunt ocupate şi posturile de comandă de la Poliţiile municipale Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei şi de la poliţiile orăşeneşti Dolhasca şi Salcea. În alte situaţii, la Poliţia oraşului Vicovu de Sus, un ofiţer este desemnat la conducere, ceea ce înseamnă că doar execută atribuţiile de comandant, fără drepturile legate de funcţie.

Un amănunt important este că ofiţerii împuterniciţi pe funcţiile amintite mai sus au lăsat la rândul lor locuri libere, pe posturile pe care le ocupau anterior.

S-a ajuns la un număr atât de mare de funcţii vacante din cauză că organizarea de concursuri este blocată deja de aproximativ doi ani de zile. La nivel de IPJ Suceava, funcţiile au rămas vacante în urma problemelor de natură penală ale unor ofiţeri, precum şi pe fondul numărului mare de pensionări în poliţie în 2016.

Problema privind organizarea de concursuri pentru posturi de şefi este una la nivel naţional, în urma unor probleme legislative care au dus la declararea ca neconstituţionale a concursurilor organizate de MAI. Sunt semnale că, odată cu modificarea statutului poliţistului, se vor putea organiza din nou concursuri pentru ocuparea posturilor importante de şefi în poliţie.

Este de aşteptat ca deblocarea posturilor de comandant să aducă foarte mulţi candidaţi pentru posturile de şefi de servicii, şefi de poliţii municipale şi orăşeneşti şi, bineînţeles, pentru comanda IPJ Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numeroase incertitudini la Poliţia Județeană Suceava, din cauza provizoratului la funcțiile de conducere.
 Vizualizări articol: 4113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numeroase incertitudini la Poliţia Județeană Suceava, din cauza provizoratului la funcțiile de conducere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei