Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2016 - Anul XXI, nr. 259 (6372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Incorigibil

La 23 de ani, a ignorat dosarele penale şi a condus până când a omorât o bătrână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din satul Costileva, comuna Ulma, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea a nu mai puţin de opt infracţiuni la regimul rutier. Cazul lui Adrian Țega este un exemplu de inconştienţă maximă, de perseverenţă în sfidarea legii, cu un punct final tragic pentru o bătrână în vârstă de 83 de ani, care a fost accidentată mortal de maşina condusă de inculpat. Tânărul a continuat să conducă până când a omorât un om deşi avea deja două dosare penale la regimul rutier, unul pentru conducere sub influenţa alcoolului şi unul pentru conducere cu permisul suspendat.

 

Două dosare penale în două zile

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, care au coordonat ancheta din acest caz, au arătat în rechizitoriu că Adrian Țega s-a ales cu un prim dosar penal la regimul rutier pe 18 ianuarie 2016, când a fost depistat conducând un autoturism cu volan pe dreapta, pe raza comunei Ulma, în stare avansată de ebrietate. Probele de sânge au indicat valori de 1,20 g/l în sânge, respectiv 1,05 g/l în sânge. Nu mai departe de a doua zi, aceiaşi poliţişti de la Ulma l-au prins din nou la volan pe Țega. El conducea acelaşi autoturism, care avea numerele de înmatriculare ridicate din ziua precedentă. Mai mult, tânărul figura deja cu permisul de conducere reţinut.

 

A acroşat cu maşina o bătrână şi a fugit. Femeia a murit după câteva zile

După aceste două dosare penale, Adrian Țega a continuat să conducă. A făcut-o cel puţin în ziua de 31 iulie 2016, cea în care teribilismul său avea să se transforme într-o tragedie. În acea zi, Adrian Țega conducea un Mitsubishi Shogun, tot cu numere de Marea Britanie, pe raza comunei Ulma. O bătrână care circula pe marginea drumului judeţean 209 G, în comuna Ulma, a fost acroşată de autoturismul de teren. Tânărul a fugit şi a abandonat victima în drum. Maşina avea să fie găsită la o distanţă de aproximativ 500 metri de locul faptei, într-o zonă împădurită

„A strâns de la faţa locului elementele desprinse din autoturism şi la volanul acestuia a părăsit locul producerii accidentului şi a refuzat să se supună prelevării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au arătat procurorii în rechizitoriul de trimitere în judecată. Bătrâna în vârstă de 83 de ani avea să moară după câteva zile, la Spitalul Judeţean Suceava.

Procurorii au arătat că după acest accident inculpatul, arestat preventiv, a avut o atitudine sinceră pe parcursul urmăririi penale şi a recunoscut faptele reţinute în sarcina sa.

 

Trimis în judecată pentru opt infracţiuni şi judecat şi într-un dosar de contrabandă

După ce au conexat toate dosarele penale la regimul rutier, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi l-au trimis în judecată pe Adrian Țega pentru comiterea a opt infracţiuni: conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere (două infracţiuni), punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, modificarea sau ştergerea urmelor accidentului, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Acelaşi Adrian Țega este trimis în judecată, în alt dosar, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat. El este acuzat că în data de 3 iunie 2012 a trecut ilegal frontiera de stat din România în Ucraina şi a asigurat traseul pentru introducerea în ţară a 4.900 de pachete de ţigări.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La 23 de ani, a ignorat dosarele penale şi a condus până când a omorât o bătrână.
 Vizualizări articol: 5993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La 23 de ani, a ignorat dosarele penale şi a condus până când a omorât o bătrână5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei