Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 nov 2016 - Anul XXI, nr. 258 (6371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de acasă…

3-9 noiembrie 2016

Primul orăşel LEGO din Suceava

Copiii sunt invitaţi să descopere primul Orăşel LEGO din oraş, în perioada 4-13 noiembrie, la Shopping City Suceava.

Cei mici sunt aşteptaţi să experimenteze lumea fascinantă a jocurilor LEGO şi să îşi pună creativitatea în valoare, la Shopping City Suceava, într-un cadru special amenajat, unde vor putea să realizeze machete LEGO complexe, pe diferite teme, cu ajutorul seturilor puse la dispoziţie. Intrarea este gratuită. Fiecare copil care participă la activităţile LEGO se poate înscrie la tombolă, unde are şansa de a câştiga unul din cele cinci seturi LEGO CREATOR.

Spaţiul de joacă LEGO TOWN pune la dispoziţia copiilor machete interactive, pentru ca aceştia să construiască în echipă, putând astfel reproduce scene sau peisaje diferite. Din colecţiile de la LEGO TOWN nu lipsesc omuleţii coloraţi de jucărie sau piesele LEGO clasic. Pentru copiii cu vârstele cuprinse între 2-5 ani, ghizii spaţiului creativ vor pune la dispoziţie piese de LEGO mari, din colecţia DUPLO, astfel încât aceştia să se poată juca în siguranţă.

 

,,Pistoale din colecţiile Muzeului Bucovinei”

Muzeul Bucovinei organizează expoziţia temporară ,,Pistoale din colecţiile Muzeului Bucovinei - în imagini”, din secolele XVIII-XIX, în perioada 2-16 noiembrie, în cadrul Cetăţii de Scaun. 

Acest eveniment îşi propune să popularizeze colecţia de pistoale a muzeului, să dezvolte cunoştinţele publicului legate de armele de foc, să educe tinerii vizitatori prin completarea cunoştinţelor primite în cadrul lecţiilor de istorie.

 

Târgul Colecţionarilor, la Iulius Mall

De vineri până duminică, în perioada 4-6 noiembrie, parterul Iulius Mall Suceava redevine un spaţiu de prezentare a celor mai impunătoare obiecte cu patina timpului. Timp de trei zile, amatorii de artă şi istorie vor putea descoperi poveştile unor piese reprezentative pentru diferite civilizaţii şi perioade de timp. Colecţionari din diferite colţuri ale ţării vor expune cele mai preţioase amintiri, prin obiecte spectaculoase ancorate în trecut: mic mobilier, tablouri, statuete, bijuterii şi argintărie, ceasuri de colecţie, numismatică, filatelie, porţelanuri, cărţi şi multe altele. Târgul Colecţionarilor este organizat în parteneriat cu Bucovinart. 

 

Întâlnire cu Grigore Cartianu la Rădăuţi, Siret şi Suceava

Cunoscutul ziarist şi scriitor Grigore Cartianu va fi prezent la Rădăuţi (Galeriile de Artă, ora 18.00) şi Siret (Sala de şedinţe a Primăriei, ora 15.00) în ziua de vineri, 4 noiembrie, şi la Suceava (Biblioteca „I.G. Sbiera”) în ziua de sâmbătă, 5 noiembrie, ora 11.00

Grigore Cartianu va dezvălui „ştafeta răului”, care a făcut ca ororile bolşevice din 1940 (ocuparea Basarabiei), 1941 (masacrul de la Fântâna Albă, din nordul Bucovinei), 1944-1947 (comunizarea României), 1948-1964 (marea teroare stalinisto-hruşciovistă), 1965-1989 (dictatura megalomanică a lui Ceauşescu) să fie perpetuate până în prezent. Crimele din decembrie 1989, mineriadele din 1990-1991, propaganda mincinoasă de la televiziuni şi distrugerea sistematică a României sunt doar câteva feţe ale Răului cripto-comunist.

Dezbaterea va fi interactivă, invitatul răspunzând întrebărilor publicului, şi va fi urmată de o sesiune de autografe. Cei interesaţi vor avea la dispoziţie cărţile de mare succes “Sfârşitul Ceauşeştilor”, “Crimele Revoluţiei”, “Teroriştii printre noi”, “Cartea Revoluţiei”, “Jurnalul unui puci ratat”, “Miracolul din noiembrie”, “Hagi”, precum şi filmul (pe DVD) “Moartea Ceauşeştilor. Trei zile până la Crăciun”.

 

Joi, 3 noiembrie

Concert de flaut şi pian cu Trio A Piacere, la Universitatea din Suceava

Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava (USV) invită sucevenii la un concert susţinut de Călin Fărcăşel - flaut, Irina Laura Suceveanu - flaut şi Andrei Enoiu - pian. Pe scurt, Trio A Piacere.

Evenimentul va avea loc de la ora 19.00, în Auditoriumul "Joseph Schmidt" USV. Intrarea este 10 lei sau 5 lei pentru elevi şi studenţi.
Pentru mai multe informaţii, cei interesaţi pot accesa pagina de Facebook a Casei de Cultură a Studenţilor Suceavasau pot suna la 0752 092 606.

 

Sâmbătă, 5 noiembrie

Atelier de creaţie şi clovnul Bobo

Dacă e sâmbătă, atunci copiii prezenţi în Iulius Mall Suceava beneficiază de o sesiune prelungită de distracţie. Pentru a-şi dezvolta abilităţile şi creativitatea, cei mici pot participa la atelierul de creaţie, care se va desfăşura de la ora 14.00, în zona magazinelor pentru copii. Sub îndrumarea specialiştilor Creativ & Deco, ştrengarii vor picta măşti din lemn. Toate materialele necesare sunt oferite de Iulius Mall, iar lucrările realizate prin îndemânarea celor mici le vor fi oferite cadou.

De la ora 16.00, veselia copiilor va fi cuvântul de ordine în Iulius Mall. În zona magazinelor pentru copii, clovnul Bobo va da startul unei petreceri antrenante, cu jocuri, concursuri şi farse amuzante.

 

Cartianu şi Ciocăzanu, conferinţă şi lansare de carte la Biblioteca Judeţeană „I.G. Sbiera”

De la ora 11.00, cunoscuţii ziarişti Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu vor susţine conferinţa cu tema „De la revoltă la miracol: Decembrie 1989 – Noiembrie 2014”.

 

Duminică, 6 noiembrie

Spectacol de teatru la Casa de Cultură Gura Humorului

Casa de Cultură Gura Humorului vă invită, de la ora 18.00, la spectacolul de teatru „Cum se face”, în regia binecunoscutului actor de teatru, film şi televiziune Octavian Strunilă. Spectacolul este o comedie care subtil şi inteligent vorbeşte despre lumea teatrului, dar putem oricând extrapola această temă şi ne vom regăsi în el toţi cei care suntem în căutarea unei identităţi şi în formarea unei cariere.

Octavian Strunilă, un adevărat om-orchestră al generaţiei tinere din showbiz-ul romînesc, joacă alături de Anca Dumitra (o întâlniţi în Las Fierbinţi, unde joacă rolul Gianinei), Delia Ioana Nartea, Alexandru Conovaru şi Paul Ipate.

Costul biletului integral este de 30 de lei, elevii şi studenţii vor plăti 20 de lei. Pentru relaţii suplimentare, apelaţi nr. 0745812271.

 

Salsa Family

Clienţii care preferă mişcarea pe ritm sunt aşteptaţi, de la ora 17.00, la Iulius Mall Suceava. Invitaţia vine de la specialiştii Salsa Family, care vor anima parterul mallului cu talentul şi pasiunea lor. Pe ring sunt aşteptaţi toţi cei care iubesc să danseze şi care vor să înveţe ritmuri latino caraibice, salsa, bachata, merenque şi kizomba.

 

Luni, 7 noiembrie

Spectacol umoristic „Astăzi, minte-mă frumos”

Sucevenii sunt invitaţi la spectacol umoristic „Astăzi, minte-mă frumos”, cu Vasile Muraru şi Valentina Fătu-Patraşcu, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Suceava, de la ora 19.00. Preţ bilete 50 de lei (35 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari). Biletele pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, tel. 0230523718.

Rubrică realizată de Cosmin ROMEGA

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de acasă….
 Vizualizări articol: 1680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de acasă…0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză cu carne tocată Nu, nu e varza ca la Cluj, aceea e cu straturi alternative. Nici sarmale desfăcute nu se poate chema, pentru că nu include orez. Este o mâncare consistentă și foarte gustoasă, care seamănă cu diferite alte bunătăți, dar e mai mult un deliciu... Citeşte