Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 nov 2016 - Anul XXI, nr. 258 (6371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Da, mai există fotbalişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ultimele câteva zile am văzut, integral sau în rezumatele partidelor în care au jucat, nişte mari fotbalişti în câteva recitaluri absolut antologice. Sigur că în discuţie trebuie introduse şi elemente colaterale, cum ar fi competiţia la care ne referim, valoarea adversarului, locurile în clasament ale combatantelor etc. Privit astfel, hattrick-ul lui CR7 de sâmbăta trecută ar putea să-şi piardă din consistenţă, întrucât adversarul era o echipă de pluton din Spania. Dacă avem însă în vedere faptul că aceeaşi echipă o bătuse pe Barca chiar la ea acasă, cele trei goluri (başca penalty-ul ratat, că altfel n-ar fi fost el însuşi!) ni-l arată pe un Ronaldo revenit în fotbalul pe care l-a cam fentat în ultimele două, trei luni. La câteva zile distanţă, adică alaltăieri, l-am văzut pe Lewandowski într-un one man show cum tot el dăduse şi în campionatul german, ediţia precedentă, când a înscris parcă de cinci ori într-un meci. Contra lui Philips Eindhoven, în Champions' League, n-a făcut-o decât de două ori. Da, dar a mai dat cu "dânsa" şi de fix trei ori în bară, ceea ce te înspăimântă niţeluş pe tine, român nevinovat, în perspectiva apropiatului meci cu Polonia. Cred că nu există alternativă: Lewandowski trebuie ţinut om la om, pe toată durata partidei, de un jucător de sacrificiu, care e greu de găsit, întrucât i-ar trebui, cred, vreo două rânduri de plămâni pentru a-i face faţă turbatului ăluia. Ca să nu mai vorbim că ar mai avea nevoie şi de un fizic măcar egal cu al polonezului, plus suficientă tehnică încât să nu ia două galbene, deci roşu, chiar din primele 5 minute! Vreau să spun că ne aşteaptă un meci al dracului de greu. În sfârşit, momentul cel mai spectaculos dintre toate cele văzute, nu doar marţi, ci de foarte mulţi ani încoace, a fost golul lui Ozil din finalul meciului cu Ludogoreţ: preluare măiastră, cursă demenţială, minge săltată peste portar, apoi învârtitul fundaşilor centrali şi pe o parte, şi pe alta, după ce i-a trântit din prima fentă, în rolul uneia din cele două clătite fiind, desigur, Moţi. Prilej cu care m-am întrebat a suta mia oară de ce naiba l-o fi vândut Real pe acest "neamţ" senzaţional: ca să aducă în locul lui un alt nemţălău, din specia mare şi prost, cum am mai văzut şi pe la alte echipe!?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Da, mai există fotbalişti.
 Vizualizări articol: 1582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Da, mai există fotbalişti4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză cu carne tocată Nu, nu e varza ca la Cluj, aceea e cu straturi alternative. Nici sarmale desfăcute nu se poate chema, pentru că nu include orez. Este o mâncare consistentă și foarte gustoasă, care seamănă cu diferite alte bunătăți, dar e mai mult un deliciu... Citeşte