Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 nov 2016 - Anul XXI, nr. 258 (6371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Distruse de flăcări

Trei incendii izbucnite din cauza unor coşuri de fum neizolate şi a unui scurtcircuit au creat pagube importante

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Coşurile de fum neizolate şi un scurtcircuit produs de un conductor electric defect au fost cauzele care au provocat trei incendii cu pagube mari în judeţ, în ultimele zile.

Un incendiu a izbucnit marţi la prânz, în jurul orei 14.00, la o casă aflată în construcţie în satul Soloneţ, din comuna Todireşti, la acoperişul imobilului. La faţa locului au intervenit cu trei autospeciale pompierii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Todireşti, care la sosirea la faţa locului au constatat aprinderea acoperişului din lemn, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie. Incendiul a fost lichidat după o oră şi jumătate, fiind distruşi aproximativ 60 de metri pătraţi de acoperiş, degradaţi 50 de metri pătraţi de planşeu, 30 de metri pătraţi de tablă şi 4 ferestre din PVC. În urma cercetărilor s-a constatat că în aceeaşi zi, în jurul orei 10.00, soţia proprietarului a pornit centrala termică pe lemne a locuinţei, iar patru ore mai târziu a observat flăcări pornite în podul casei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum deteriorat, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 10.000 de lei.

Câteva ore mai târziu pompierii militari de la Garda de Intervenţie Gura Humorului, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Brăieşti, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria unei octogenare din satul Poiana Micului, comuna Mănăstirea Humorului. Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.30, la sosirea pompierilor arzând adăpostul de animale şi existând pericolul de propagare a focului la casa de locuit a bătrânei şi la o gospodărie învecinată. 70 de metri pătraţi din adăpostul de animale şi opt tone de fân au fost mistuite de flăcări, fiind nevoie de mai mult de două ore pentru lichidarea incendiului.Sursa probabilă a incendiului a fost stabilită de pompierii militari ca fiind efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect şi neizolat. Valoarea pagubelor înregistrate a fost de aproximativ 10.000 de lei, gospodăria nefiind asigurată.

În timpul nopţii care a urmat un nou incendiu avea să înroşească cerul, de astă dată în satul Giurgeşti din comuna Vultureşti. Focul a izbucnit în jurul orei 03.15, la locuinţa unei femei de 29 de ani din localitate. Vecinii au observat flăcări la acoperiş şi au sunat de urgenţă la 112, la faţa locului ajungând în scurt timp două autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Fălticeni. La sosirea echipajelor, ardea acoperişul casei şi exista pericolul ca flăcările să se propage la o gospodărie învecinată. Focul a distrus acoperişul pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, degradând planşeul şi alte bunuri din casă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic creat de un coş de fum neizolat faţă de materialele combustibile, iar valoarea pagubelor produse a fost estimată la 10.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei incendii izbucnite din cauza unor coşuri de fum neizolate şi a unui scurtcircuit au creat pagube importante.
 Vizualizări articol: 3544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei incendii izbucnite din cauza unor coşuri de fum neizolate şi a unui scurtcircuit au creat pagube importante0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză cu carne tocată Nu, nu e varza ca la Cluj, aceea e cu straturi alternative. Nici sarmale desfăcute nu se poate chema, pentru că nu include orez. Este o mâncare consistentă și foarte gustoasă, care seamănă cu diferite alte bunătăți, dar e mai mult un deliciu... Citeşte