Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 nov 2016 - Anul XXI, nr. 258 (6371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Varză cu carne tocată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu, nu e varza ca la Cluj, aceea e cu straturi alternative. Nici sarmale desfăcute nu se poate chema, pentru că nu include orez. Este o mâncare consistentă și foarte gustoasă, care seamănă cu diferite alte bunătăți, dar e mai mult un deliciu de inspirație rusească decât unul dintre rusticele românești. În fond, contează foarte puțin de unde vine, important este doar că se gătește repede și e grozav de gustoasă.

Avem nevoie de:

0,5 kg carne tocată de porc mai grasă ( din fleică este ideală), 1 kg varză albă, 2 cepe mari, 2 căței de usturoi, un morcov mic, o lingură pastă de tomate, o lingură bună de boia dulce de ardei sau pastă de ardei, o ceșcuță mică de ulei, opțional un pumn de paste fine pentru supă, sare, piper.

Preparare:

Călim bine în ulei, fără a le arde, ceapa tocată și usturoiul tocat, apoi morcovul ras. Când devin ușor sticloase, adăugăm carnea ruptă în bucățele și o prăjim amestecând mereu, ca să se desfacă bine și să se rumenească frumos. Între timp tocăm varza nu prea fin și o frecăm în mâini cu puțină sare, până devine zemoasă. Când e bine rumenită carnea și miroase a friptură de porc, punem jumătate din varză, amestecvăm bine, apoi restul de varză și amestecăm din nou. Punem pasta de tomate, piperul și fierbem acoperit, amestecând din când în când, până ce varza e fiartă. Dacă varza a fost zemoasă, nu e nevoie să adăugăm apă. Dacă este prea seacă, punem apă, dar astfel încât să nu depășească nivelul verzei cu carne. Fierbem bine, apoi adăugăm boia de ardei, care va da gust bun și va face preparatul să se îngroașe. Varza cu carne tocată este mai bună după o zi, reîncălzită, dar nu cu apă, ci cu puțin ulei. O servim cu mămăligă caldă și cu puțină smântână. Este așa de consistentă, încât este bine să fie fel unic sau să oferim porții mici. Cine dorește un aspect mai puțin banal, poate adăuga felii de costiță sau de ceafă rumenite peste preparat, la servire. Este economică, rapidă și absolut delcioasă! 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Varză cu carne tocată.
 Vizualizări articol: 9838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Varză cu carne tocată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză cu carne tocată Nu, nu e varza ca la Cluj, aceea e cu straturi alternative. Nici sarmale desfăcute nu se poate chema, pentru că nu include orez. Este o mâncare consistentă și foarte gustoasă, care seamănă cu diferite alte bunătăți, dar e mai mult un deliciu... Citeşte