Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 oct 2016 - Anul XXI, nr. 253 (6366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Acțiune

Polițiștii au descins în restaurante și magazine, pentru a preveni vânzarea de alcool și țigări minorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 200 de polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale și investigarea fraudelor au fost angrenați ieri într-o amplă acțiune de control în teren, la baruri, pub-uri, chioșcuri și mari magazine, săli de jocuri și de pariuri sportive, pentru prevenirea consumului de alcool și tutun în rândul tinerilor. Acțiunea a avut în principal un caracter preventiv, însă au fost aplicate și 90 de amenzi și confiscate 3.560 bucăți țigarete.

Echipele mixte de polițiști au verificat 279 de unități economice. Cele mai multe amenzi, 82, au fost date pentru acte de comerț ilicit. S-au mai dat două amenzi pentru lipsa sistemelor de alarmare și două la legea care sancționează încălcarea ordinii publice.

Valoarea totală a amenzilor aplicate ieri a fost de 189.150 de lei.

„În cadrul acţiunilor derulate în zona adiacentă a unităţilor de învăţământ şi la unităţile economice din proximitatea acestora au fost confiscate 3.560 de bucăţi de ţigarete. Unităţile economice au fost sancţionate şi s-a atras încă o dată atenţia administratorilor să nu vândă ţigări la bucată şi în general tutun minorilor.  De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 5.000 lei”, a declarat comisarul Ionuț Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava.

El a arătat că o  acţiune deosebită a fost realizată şi într-un cunoscut pub sucevean, unde în cadrul unui training profesional susţinut în această locaţie de către 10 barmani din Suceava, Gura Humorului şi Botoşani a fost desfăşurat şi un workshop privind siguranţa tinerilor şi prevederile legislative cu referire la interdicţia vânzării de alcool şi tutun către minori.

Acțiunea Poliției a vizat și instruirea şi informarea vânzătorilor din rețeaua Profi, cu privire la interdicția de a permite vânzarea de alcool și tutun minorilor. Acțiunea a fost concentrată pe magazinul de pe esplanada din centrul Sucevei, unde ajung zilnic foarte mulți elevi care participă la balurile bobocilor care au loc la Casa de Cultură.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul campaniei „Școli Sigure – Elevi în Siguranță”, demarată săptămâna trecută. În prima săptămână,  acţiunile au fost derulate cu precădere în unităţile de învăţământ pentru informarea şi responsabilizarea elevilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii au descins în restaurante și magazine, pentru a preveni vânzarea de alcool și țigări minorilor.
 Vizualizări articol: 3906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii au descins în restaurante și magazine, pentru a preveni vânzarea de alcool și țigări minorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei