Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2016 - Anul XXI, nr. 246 (6359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clipe de coşmar

Un bărbat cu interdicţie de a se apropia de soţie a tras cu pistolul în faţa casei femeii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din oraşul Vicovu de Sus a fost reţinut, ieri seară, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), deocamdată pentru 24 de ore, sub acuzaţia că a încălcat în două rânduri ordinul de protecţie prin care i s-a interzis să se apropie la mai puţin de 50 de metri de soţia şi copiii săi minori. Gheorghe Ursachi, în vârstă de 35 de ani, este acuzat că şi-a urmărit soţia în trafic, iar a doua zi a tras un foc de armă în faţa casei sale, terorizând-o atât pe ea, cât şi pe copii.

 

Sfârşit de săptămână de coşmar pentru femeia cu ordin de protecţie

Un prim episod agresiv s-a desfăşurat pe 15 octombrie. Din ancheta poliţiei a rezultat că bărbatula văzut-o pe soţia sa, în vârstă de 31 de ani, plecând de acasă cu maşina, moment în care a pornit în urmărirea ei la volanul unui autoturism. Bărbatul a urmărit-o pe femeie până în centrul oraşului, iar în momentul în care aceasta a oprit maşina şi intenţiona să coboare, el a oprit lângă ea şi a început să o înjure. 

A doua zi, pe 16 octombrie, în jurul orei 17.30, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată din nou că acelaşi Gheorghe Ursachi a tras cu un pistol în faţa casei soţiei sale. La faţa locului s-a constatat că bărbatul a venit la locuinţa soţiei şi a început să o strige. Terorizată, femeia nu a ieşit, cea care l-a întâmpinat fiind bona copiilor ei.

Supărat că nu poate sta de vorbă cu soţia, bărbatul, rezultă din ancheta Poliţiei, a scos un pistol cu aer comprimat din categoria armelor neletale şi a tras în aer, după care a plecat de la faţa locului. Poliţiştii au mai reţinut şi faptul că bărbatul a condus maşina deşi figurează cu permisul suspendat.

După ce au adunat probatoriu, ieri, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului, pentru administrarea de material probator şi probarea activităţii infracţionale. Au fost ridicate mai multe bunuri şi a fost identificată arma neletală cu care se bănuieşte că s-a tras.

 

Pus sub acuzare pentru trei infracţiuni

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uzul de armă neletală fără drept şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Din data de 25 iulie 2016, Judecătoria Rădăuţi a emis un ordin de protecţie pentru soţia lui Ursachi. Prin acest ordin bărbatul a fost obligat să păstreze o distanţă minimă de 50 metri faţă de soţie, de copiii minori, precum şi de imobilul în care aceştia locuiesc.

Bărbatul a ajuns, aseară, în arestul Poliţiei judeţene, iar astăzi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi urmează să decidă dacă îl va prezenta pe inculpat în faţa magistraţilor Judecătoriei Rădăuţi, cu propunere de arestare preventivă 

„Prevenirea violenţei intrafamiliale este o prioritate pentru poliţişti, având în vedere implicaţiile deosebite asupra copiilor generate de comportamentul violent în mediul familial”, a mai transmis comisarul Ionuţ Epureanu.

 

Femeile agresate pot solicita ordine de protecţie în regim de urgenţă

Cererile pentru emiterea ordinului de protecţie pentru victimele violenţei în familie se judecă în regim de urgenţă, în termen de cel mult 72 de ore de la depunerea cererii.

Conform legii, persoana a cărei viaţă, integritate ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei să emită un ordin de protecţie, prin care să dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe măsuri, obligaţii sau interdicţii. 

Încălcarea acestor ordine de protecţie emise de judecători se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an. Un alt amănunt important este că în caz de condamnare nu se poate dispuse suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

De asemenea, foarte important este că, odată emis un astfel de ordin de protecţie, faţă de cei care îl încalcă se pot lua cu uşurinţă măsuri de reţinere sau arestare preventivă.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat cu interdicţie de a se apropia de soţie a tras cu pistolul în faţa casei femeii.
 Vizualizări articol: 4240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat cu interdicţie de a se apropia de soţie a tras cu pistolul în faţa casei femeii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei