Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2016 - Anul XXI, nr. 246 (6359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clarificări

Nemulţumirile membrilor UGIR Suceava cu privire la înregistrarea în scopuri de TVA, dezbătute în prezenţa reprezentanţilor Finanţelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problemele semnalate de unii reprezentanţi ai Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR) - Filiala "BUCOVINA" Suceava au fost dezbătute în cadrul unei noi şedinţe a Comisiei de Dialog Social, care a avut loc recent la sediul Instituţiei Prefectului, în prezenţa reprezentanţilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Întâlnirea a avut ca principală temă de discuţie introducerea Formularului 088 prin Ordinul 3841/2015 al Agenţiei Naţionale de Administraţie Fiscală, măsură ce a generat mari dificultăţi în procedura înregistrării sau reînregistrării în scopuri de TVA a agenţilor economici.

La întâlnire au participat reprezentanţii Instituţiei Prefectului, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Viorel Seredenciuc, reprezentanţii Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, ai Direcţiei Antifraudă Fiscală Suceava, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, ai Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, ai Federaţiei Patronale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Suceava, ai CECCAR Suceava, agenţi economici, precum şi preşedintele şi vicepreşedintele UGIR - Filiala „Bucovina” Suceava, respectiv Ovidiu Ilisei şi Filip Șerban.

În cadrul şedinţei au avut loc discuţii tehnice, reprezentanţii UGIR Suceava ridicând probleme punctuale. Aceştia au solicitat totodată modul de soluţionare la câteva cazuri concrete din activitatea agenţilor economici. „Unele probleme şi-au găsit răspunsul în timpul şedinţei, altele au fost preluate şi urmează a fi transmise forurilor superioare”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Suceava. De precizat că într-o altă şedinţă a Comisiei de Dialog Social, reprezentanţii Filialei „Bucovina” a Uniunii Generale a Industriaşilor din România au sesizat faptul că formularul 088 implică efectuarea unei analize care presupune aplicarea, în mod automat, a unui set de indicatori, însă fără a exista transparenţă în evaluarea gradului de risc al acestora. Numărul de întrebări din formular s-a redus de la 20 la 12, însă nu s-a reuşit înlăturarea neajunsurilor iniţiale. Mai exact, nu se precizează dacă fiecare întrebare are aceeaşi pondere/acelaşi punctaj şi nici baremurile pentru risc minim, mediu sau maxim.

Reprezentanţii UGIR Suceava au arătat că, prin dialog cu factorii decizionali, se doreşte identificarea şi promovarea unor măsuri care să ducă la simplificarea procedurilor şi, implicit, la crearea unui mediu de afaceri predictibil, printr-o mai mare transparenţă şi informare a tuturor agenţilor economici cu privire la metodologia de aplicare a legislaţiei în vigoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nemulţumirile membrilor UGIR Suceava cu privire la înregistrarea în scopuri de TVA, dezbătute în prezenţa reprezentanţilor Finanţelor.
 Vizualizări articol: 1276 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nemulţumirile membrilor UGIR Suceava cu privire la înregistrarea în scopuri de TVA, dezbătute în prezenţa reprezentanţilor Finanţelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei