Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2016 - Anul XXI, nr. 246 (6359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Ofertă de locuri de muncă neaşteptat de bogată la bursa de astăzi dedicată absolvenţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii aflaţi în căutarea unui serviciu sunt aşteptaţi, astăzi, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, eveniment care va începe de la ora 10.00, simultan în patru localităţi din judeţ: municipiul Suceava, la Universitatea „Ştefan cel Mare”, Corpul E, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, la sediile agenţiilor locale ale Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă, şi la Rădăuţi, la Casa Germană.

Mirela Adomnicăi, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, a declarat că oferta din partea angajatorilor este mult mai bogată decât la bursele precedente şi tocmai de aceea, deşi evenimentul este dedicat în principal absolvenţilor, sunt aşteptaţi toţi sucevenii în căutarea unui serviciu.

 

Aproape 300 de locuri de muncă, numai la bursa din Suceava

Până ieri, situaţia confirmărilor din partea angajatorilor era următoarea: la Suceava - 47 de agenţi economici, cu 282 de locuri de muncă, la Fălticeni - 15 angajatori, cu 90 de locuri de muncă, la Câmpulung Moldovenesc - 30 de angajatori, cu 63 de posturi, şi la Rădăuţi - 14 angajatori, cu 110 locuri de muncă.

„Constatăm că există mai mult interes din partea angajatorilor decât din partea absolvenţilor. Oferta de locuri de muncă este ridicată şi de aceea aşteptăm la această bursă toate persoanele interesate de un loc de muncă, indiferent de vârstă sau pregătire”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Din primele date strânse de la angajatori rezultă că sectoarele de activitate care oferă cele mai multe locuri vacante sunt serviciile, comerţul şi domeniul IT, iar printre domeniile nou apărute este amintit cel al construcţiei de site-uri şi publicitate.

Meseriile cele mai solicitate sunt cele specifice comerţului şi serviciilor (lucrător comercial, broker, ospătar, recepţioner, barman, casier, vânzător, lăcătuş mecanic).

La categoria studii superioare cei mai căutaţi sunt specialiştii în IT, inginerii şi economiştii.

 

Agenţii economici pot angaja tineri cu salariul subvenţionat de la bugetul de stat

Un amănunt important este că la bursa de astăzi se vor putea face angajări cu subvenţionarea salariului de la bugetul de stat.

„Angajatorii care vor încheia contracte de muncă în cadrul bursei cu absolvenţii vor putea beneficia de subvenţionarea locului de muncă”, a mai declarat Mirela Adomnicăi.

Angajatorii pot primi o subvenţie între 500 şi 750 de lei pe lună, timp de 12 luni, pentru salariul tânărului absolvent pe care îl încadrează în muncă.

În cadrul bursei de astăzi vor fi promovate şi oferte de locuri de muncă în străinătate, prin intermediul reţelei EURES, a serviciilor publice de ocupare din Europa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ofertă de locuri de muncă neaşteptat de bogată la bursa de astăzi dedicată absolvenţilor.
 Vizualizări articol: 4424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ofertă de locuri de muncă neaşteptat de bogată la bursa de astăzi dedicată absolvenţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei