Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2016 - Anul XXI, nr. 237 (6350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiuni preventive

Viteza şi alcoolul nu fac casă bună pe şoselele din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O amplă acţiune de prevenire a abaterilor de la normele rutiere s-a desfăşurat timp de trei zile pe şoselele din judeţ. Pentru a acoperi cât mai eficient un număr cât mai mare de zone, poliţiştii suceveni au avut sprijinul colegilor din cadrul Serviciului Rutier Bistriţa-Năsăud, Serviciului Rutier Botoşani, Serviciului Rutier Neamţ şi Serviciului Rutier Iaşi.

Acţiunea s-a lăsat cu 1.143 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 468.015 lei, din care peste 700 de sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză. Oamenii legii au mai constatat 11 infracţiuni rutiere şi au reţinut 53 de permise de conducere şi 35 de certificate de înmatriculare.

Cel mai mare vitezoman lăsat fără permis de conducere a fost un tânăr de 32 de ani, din Republica Moldova, care a fost prins la Stroieşti circulând cu viteza de 108 km/h.

Sâmbătă după-amiază, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava au oprit pe strada Calea Unirii din localitate un autoturism, întrucât conducătorul auto a depăşit limita de viteză cu 30 km/h şi nu folosea centura de siguranţă.          

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 49 de ani, din municipiul Suceava. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere rezultatul testării, poliţiştii l-au condus pe bărbatul de 49 de ani la spital în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei prin prelevarea de probe biologice.

Şoferul s-a ales cu dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Tot sâmbătă, dar spre seară, poliţiştii din Moara au oprit pe drumul judeţean 178 o maşină care circula pe contrasens. Şoferul, un bărbat de 42 de ani, din comuna Farcaşa, judeţul Neamţ, a devenit recalcitrant în momentul în care poliţiştii l-au tras pe dreapta, motiv pentru care a fost nevoie de o intervenţie în forţă pentru a-l încătuşa. Condus la Poliţia municipiului Suceava, şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul s-a ales cu dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

 

Recomandările poliţiştilor    

Ca urmare a constatărilor din teren din timpul celor trei zile cât s-a derulat ampla acţiune de control pe şoselele din judeţ, poliţiştii suceveni au dorit să transmită şi o serie de recomandări pentru şoferi.

Sfaturile oamenilor legii sunt următoarele:

- nu depăşiţi viteza maximă admisă pentru tronsonul de drum pe care vă deplasaţi!

- circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană sau pe un carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei!

- nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

- respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie!

- echipaţi-vă în mod corespunzător autovehiculele!

- respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viteza şi alcoolul nu fac casă bună pe şoselele din Suceava.
 Vizualizări articol: 2028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viteza şi alcoolul nu fac casă bună pe şoselele din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei