Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2016 - Anul XXI, nr. 237 (6350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Solidaritate

Oameni generoşi din Câmpulung Moldovenesc au construit o fântână pentru o familie săracă din Baia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oameni generoşi din Câmpulung Moldovenesc şi nu numai au construit o fântână pentru o familie săracă din Baia. La iniţiativa învăţătoarei Nicoleta Bogoş, de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc (care s-a implicat, în ultimii ani, în mai multe campanii umanitare), mai multe persoane generoase au contribuit la construirea unei fântâni pentru Corina Zamfira Piros şi cei doi copii ai săi, Marian, în vârstă de 15 ani, care se chinuie să supravieţuiască cu un singur plămân, şi Emanuel, în vârstă de 12 ani, care sunt foarte săraci şi nu şi-ar fi permis niciodată luxul de a bea apă limpede din fântâna din curtea casei.

„Şi-au dorit apă, ca să nu o mai adune din băltoace când plouă, să-şi potolească setea şi să se spele”, a spus iniţiatoarea proiectului. Iniţial, femeia din comuna Baia avea nevoie de bani pentru a ajunge cu unul dintre copii la o clinică din Iaşi. Ea a fost sprijinită de comunitate, în urma materialului publicat în cotidianul Monitorul de Suceava.

 

Suferinţă, tristeţe, neputinţă, resemnare...

Printre cei care au ajutat această familie s-a numărat şi Nicoleta Bogoş, care, ajungând acasă la familia Piros şi văzând situaţia grea în care trăiesc cele trei suflete, a spus că trebuie să facă ceva mai mult. „Când i-am cunoscut, erau trişti, flămânzi, însetaţi, doriţi de apa pe care erau nevoiţi să o cerşească sau să o adune din bălţi. Erau nevoiţi să suporte fumul unei lămpi vechi, extrem de periculos pentru băiatul care trăieşte doar cu un plămân, pentru că nu aveau curent electric. Suferinţă, tristeţe, neputinţă, resemnare, cinste... Au preferat să îndure decât să fure sau să cerşească. Am avut bucuria să adun în jurul meu oameni cu suflet frumos şi mă bucur că, pe unii dintre ei, i-am cunoscut acum, deşi se află la sute sau mii de kilometri depărtare. Au răspuns pozitiv şi necondiţionat apelului meu şi familia greu încercată de boală şi lipsuri are propria fântână, cu apă bună din belşug, electricitate, hrană şi provizii pentru iarnă, haine şi rechizite suficiente copiilor, un control medical făcut la timp cu terapie pe măsură pentru băiatul bolnav, dar, mai ales, speranţă şi bucuria că viaţa le va fi mai tihnită”, acestea sunt cuvintele învăţătoarei Nicoleta Bogoş, care şi-a dus promisiunea până la sfârşit, aceea de a face tot posibilul să îmbunătăţească viaţa familiei Piros din Baia.

 

„Sper din suflet ca toate acestea să le fie de folos, să fie sănătoşi şi copiii să nu renunţe la şcoală”

La inaugurarea fântânii a participat şi un preot, care a sfinţit fântâna „dătătoare de viaţă”, „fântâna dată de pomană”, cum a precizat preotul. Corina Zamfira Piros şi copiii ei au mulţumit din tot sufletul binefăcătorilor lor: „Suntem fericiţi că avem apă, cărţi şi lumină”.

La rândul ei, Nicoleta Bogoş le mulţumeşte oamenilor care au fost alături de ea în demersul de a ridica o fântână pentru familia Piros. „Dumnezeu să vă aibă în pază Olimpia Hess, Mihaela Pirlea, Luminiţa Hriţcu, Mihaela Rădulescu, Ciprian Mirzac, Mihaela Huţanu, Loredana Ştefeligă, Robert şi Dora Moroşan, Ionela şi Leonard Istrati, Liviu Bogoş, David Bogoş, Bianca Bogoş, Viorica Popescu, Lili Coman, <Donatorul Anonim>. Mulţumesc şi muncitorilor care au săpat 5 metri ca să dea de izvor îmbelşugat şi au construi o fântână trainică ce va scoate, după ce vor fi montate cadrul metalic, scripetele şi găleata, apă limpede, curată, sfinţită. Mulţumesc Fundaţiei FARA - Andreea Achiţei, Veronica Guzun, pentru consiliere şi asistenţă”, a spus învăţătoarea din Câmpulung Moldovenesc, şi lista cu mulţumiri ar fi putut continua, pentru că pentru a face lucruri folositoare oamenilor din jurul nostru avem nevoie de parteneri, de solidaritate, de semeni care pun umărul la treabă, îşi rup din puţinul lor pentru o face o bucurie celor năpăstuiţi de soartă, aşa cum este familia Piros din comuna Baia.

„N-am mai simţit de ceva timp atâta bucurie şi împlinire! Parcă nici un zâmbet nu a fost atât de curat ca cele din ziua în care ne-am reîntâlnit la sfinţirea fântânii din curtea familiei Piros. Sper din suflet ca toate acestea să le fie de folos, să fie sănătoşi şi copiii să nu renunţe la şcoală. Gânduri bune şi recunoştinţă tuturor”, a completat Nicoleta Bogoş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oameni generoşi din Câmpulung Moldovenesc au construit o fântână pentru o familie săracă din Baia.
 Vizualizări articol: 3708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Oameni generoşi din Câmpulung Moldovenesc au construit o fântână pentru o familie săracă din Baia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei