Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2016 - Anul XXI, nr. 237 (6350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cereri

Solicitări de amânare a concursului pentru directorii de şcoli din cauza neregulilor apărute la înscrierea candidaţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicatele naţionale din educaţie, Federaţia „Spiru Haret” şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, cer amânarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director, reevaluarea tuturor dosarelor candidaţilor respinşi şi organizarea acestuia în condiţii de normalitate.

Aceştia invocă nereguli la înscrierea candidaţilor pe platforma electronică pusă la dispoziţie de Ministrul Educaţiei.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ arată că ”decizia de a se folosi un sistem de înscriere electronic neverificat a generat erori de sistem şi a condus la nereguli grave, care au ridicat serioase semne de întrebare privind corectitudinea înscrierii candidaţilor şi încadrarea în timpul alocat acestui proces. Mai mult decât atât, am solicitat prelungirea termenului de înscriere din cauza blocării repetate a platformei. Acest fapt s-a repetat aproape zilnic, platforma fiind blocată între 15 minute şi o oră, iar în ziua de 30 septembrie 2016 a fost inutilizabilă 24 de ore. Deşi candidaţii au sunat la departamentul tehnic al ministerului, la telefonul afişat nu a răspuns nimeni”.

În acest context, sindicaliştii cer Ministerului Educaţiei amânarea concursului până la remedierea totală a problemelor platformei şi acordarea unui timp suficient pentru candidaţii care doresc să-şi pregătească documentaţia, astfel încât toate cadrele didactice dornice să participe la concurs să beneficieze de această oportunitate.

De asemenea, reprezentanţii Federaţiei „Spiru Haret” spun că„la ora actuală concursul este viciat. Blocarea platformei a dus la întârzierea apariţiei listelor finale cu candidaţii admişi la Bucureşti. Deşi metodologia prevede ca listele să fie afişate până în data de 7 octombrie, acestea nu sunt afişate nici măcar în prezent. Mai grav este faptul că toţi candidaţii din Bucureşti au aşteptat toată noaptea afişarea acestor liste fără ca nimeni să le comunice ceva. Este o bătaie de joc la adresa colegilor! În aceste condiţii, dacă acest concurs continuă, oricine poate contesta în instanţă legalitatea lui. În plus, este absurd ca unor candidaţi, care în 1989 aveau 11 ani, să li se respingă dosarele pe motiv că nu au depus declaraţie care să arate că nu au făcut poliţie politică”. 

Liderii sindicalişti spun că dacă ministerul de resort va continua cu desfăşurarea acestui concurs, se va compromite ideea de la care s-a plecat în organizarea acestuia, şi anume de a profesionaliza funcţia de director şi de a crea stabilitate pe funcţii. „Continuarea concursului va duce doar la înlocuirea unor directori numiţi cu delegaţie cu alţii care vor fi numiţi tot cu delegaţie. De asemenea, din analiza făcută la cald, avem zeci de unităţi unde nimeni nu şi-a depus dosarul deoarece nimeni nu îşi doreşte să devină director”, au transmis reprezentanţii Federaţiei „Spiru Haret”.

„În numele angajaţilor din sistemul de educaţie”, aceştia cer ministrului Mircea Dumitru să-şi asume eşecul acestei prime etape a concursului şi să ia măsurile care se impun pentru derularea cu deplină corectitudine şi transparenţă a acestui proces de selecţie.

 

309 candidaţi în judeţul Suceava

În judeţul Suceava, 309 cadre didactice şi-au depus dosarul de înscriere la concursul pentru ocuparea funcţiei de director şi director adjunct, însă 17 candidaţi nu au fost validaţi neîndeplinind condiţiile de înscriere.

Pentru 27 de şcoli din judeţ nu figurează nici un candidat pentru postul de director, iar pentru opt posturi de director adjunct nu şi-a arătat nimeni interesul.

Conform Ministerului Educaţiei, proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie. Interviul şi evaluarea CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie. Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă  de depunere a contestaţiilor: 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie - 9 decembrie 2016. Ultima etapă a concursului - validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie 2016.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Solicitări de amânare a concursului pentru directorii de şcoli din cauza neregulilor apărute la înscrierea candidaţilor.
 Vizualizări articol: 2418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 3 voturi
Solicitări de amânare a concursului pentru directorii de şcoli din cauza neregulilor apărute la înscrierea candidaţilor2.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei