Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2016 - Anul XXI, nr. 237 (6350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Administraţie

Primăria Adâncata are nevoie urgentă de 900.000 de lei pentru finalizarea a trei proiecte importante

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Adâncata are nevoie urgentă de o sumă de 900.000 de lei (nouă miliarde de lei vechi) pentru finalizarea mai multor proiecte din această comună. Primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu, şi-a exprimat speranţa că va primi această sumă de bani la următoarea rectificare bugetară de anul acesta. Viorel Cucu a precizat că cele mai mari probleme în momentul de faţă sunt cele legate de finalizarea investiţiilor de modernizare a două unităţi de învăţământ, şcoala din Călugăreni şi şcoala cu clasele V-VIII din Adâncata, la care ar mai fi necesară o sumă de aproximativ 500.000 de lei.

Primarul din Adâncata a explicat că lucrările la cele două şcoli au început printr-un program al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, însă în ultima perioada au existat probleme în asigurarea finanţărilor, în special pentru lucrările deja realizate. „Cele mai mari probleme în momentul de faţă le avem cu implementarea programului de investiţii în şcolile din comuna Adâncata. Probabil că nu le vom finaliza pe data de 15 octombrie, aşa cum era programat, pentru că şi banii de la Ministerul Dezvoltării Regionale vin foarte, foarte greu”, a spus Viorel Cucu.

El a subliniat faptul că nevoia de fonduri pentru cele două investiţii este foarte mare, având în vedere că lucrările care trebuie finalizate sunt cele pentru asigurarea agentului termic în şcolile de la Călugăreni şi Adâncata. „Este vorba de circa cinci miliarde de lei vechi pe cele două investiţii, pentru a putea să înaintăm cu lucrările. Deja frigul bate la uşă şi în cele două şcoli nu avem montate instalaţii de încălzire”, a atras atenţia Viorel Cucu. El a adăugat că lipsa fondurilor îi face pe constructori să lucreze foarte greu.

Primarul din Adâncata a precizat că din cele spuse de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale, în luna noiembrie 2016 ar urma să fie aprobată o rectificare bugetară prin care s-ar aloca sumele necesare finalizării celor două şcoli. Viorel Cucu a mai precizat că pentru şcoala de la Călugăreni a trimis o notificare către constructor prin care îl atenţionează că trebuie să finalizeze lucrările pentru a se putea asigura agentul termic până la data de 15 octombrie 2016.

 

Pentru finalizarea proiectului de canalizare din Adâncata mai este necesară o sumă de circa 400.000 de lei

Primarul din Adâncata a adăugat că o altă mare problemă este şi finalizarea proiectului de canalizare din comună, pentru care primăria a trebuit să asigure o cofinanţare de 800.000 de lei. „Am reuşit să împrumutăm aproximativ patru miliarde de lei vechi de la Trezorerie, iar restul trebuie să-l punem de la bugetul propriu. Şi vreau să spun că în ultimii ani am dat 750.000 de lei din bugetul propriu la şcoli, am modernizat cât de cât căminul, deci tot ce avem bani s-au cam dus. Nu mai avem nimic. Nu reuşim până la sfârşitul anului să ne închidem sub nici o formă fără deficit şi fără a avea plăţi pentru anul următor. Dacă nu vine o rectificare cât mai repede e foarte greu să ne descurcăm”, a afirmat Viorel Cucu.

El a precizat că banii de la bugetul local „nu au fost irosiţi pe nu ştiu ce”, fiind folosiţi pentru mai multe proiecte, de la drumuri şi până la şcoli, dar şi pentru avizele şi studiile necesare promovării unor proiecte şi pentru asigurarea cofinanţărilor necesare. „Fiecare comună are problemele ei, dar în mod special vorbesc de Adâncata, pentru că aici nu a fost o investiţie mai importantă. Acum avem canalizarea, investiţiile în şcoli şi alte proiecte. Până să preiau mandatul la şcoli nu s-a făcut nimic, şi am dovezi, în afară să se schimbe o perdea sau să se dea un var. Acum este foarte greu să recuperezi din urmă comune care au primit de-a lungul anilor zeci de miliarde de lei. Şi mai mult, să stai în ultimii patru ani cât a fost PSD la conducerea Consiliului Judeţean şi să primeşti 300.000 de lei, şi să-ţi ceară înapoi să dai 320.000 de lei pentru groapa de gunoi de la Moara, mi se pare absurd să te mai şi poţi dezvolta”, a mai declarat Viorel Cucu.

El speră că aceste probleme financiare vor putea fi rezolvate la rectificarea care va urma luna viitoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Adâncata are nevoie urgentă de 900.000 de lei pentru finalizarea a trei proiecte importante.
 Vizualizări articol: 2708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Primăria Adâncata are nevoie urgentă de 900.000 de lei pentru finalizarea a trei proiecte importante3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei