Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 sep 2016 - Anul XXI, nr. 224 (6337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict: nevinovat

Primarul din Rădăuţi, Nistor Tatar, a scăpat de dosarul în care era cercetat pentru conflict de interese

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Rădăuţi, Nistor Tatar, a scăpat de acuzaţiile Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în dosarul în care a fost cercetat pentru infracţiunea de conflict de interese. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava sunt cei care au ajuns la concluzia că fapta nu există.

Nistor Tatar a fost acuzat că şi-a favorizat soţia în cadrul Servicii Comunale SA Rădăuţi, societate pe care a condus-o până să devină primar.

În rezumat, acuzaţiile ANI au fost următoarele: „În calitate de director general al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi (societate comercială la care acţionar unic este Consiliul Local Rădăuţi), a semnat contractul individual de muncă prin care soţia sa a fost angajată în funcţia de inspector în cadrul societăţii comerciale. Ulterior, acesta a semnat şi actele adiţionale la contractul individual de muncă al soţiei sale, încheiate la datele de 5 martie 2003, 14 februarie 2005, 1 august 2008, 1 septembrie 2009, precum şi fişa postului întocmită la data de 30 septembrie 2004 şi, respectiv, fişa postului întocmită la data de 30 august 2011”.

De cealaltă parte, Nistor Tatar s-a apărat cu argumentul că soţia era angajată a societăţii din anul 2000, înainte ca el să fie director, iar contractul semnat ulterior era atribuţia sa de serviciu, ca şef. Nistor Tatar a mai arătat că în perioada în care a condus SC Servicii Comunale nu a avut statut de funcţionar public.

Dosarul în care a fost cercetat actualul primar din Rădăuţi a fost plimbat pe la trei unităţi de parchet. A fost înregistrat mai întâi la Direcţia Naţională Anticorupţie, iar de aici s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. De la procurorii de la Rădăuţi dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Această a doua declinare s-a făcut în cadrul unei strategii de decongestionare a activităţii de la Parchetul Rădăuţi, care avea şi are foarte multe dosare cu perioada de urmărire penală prea îndelungată.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a dat verdictul final în acest dosar:„S-a dispus clasarea cauzei privind sesizarea formulată de Agenţia Naţională de Integritate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese, prev. de art. 301 Cod penal, cu privire la numitul Tatar Nistor, întrucât fapta nu există”, ne-a comunicat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Rădăuţi, Nistor Tatar, a scăpat de dosarul în care era cercetat pentru conflict de interese.
 Vizualizări articol: 3249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul din Rădăuţi, Nistor Tatar, a scăpat de dosarul în care era cercetat pentru conflict de interese5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de vinete cu iaurt şi susan Este o versiune mai uşoară şi mai fină a clasicei noastre salate de vinete. Spre deosebire de varianta obişnuită, aceasta, folosită mai ales prin Dobrogea, este de inspiraţie turcească şi nu foloseşte decât foarte puţin ulei, fără a pierde din... Citeşte