Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 sep 2016 - Anul XXI, nr. 224 (6337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Ciclişti belgieni, în sprijinul bătrânilor din Moldoviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei ciclişti belgieni (Guy Jansen – 58 de ani, Jef Von Hoof – 59 de ani şi Jas De Kerf – 69 de ani) vor străbate peste 1.000 km în zece zile (16-25 septembrie) pentru a promova necesitatea serviciilor de îngrijire la domiciliu în România şi pentru a colecta fonduri necesare furnizării acestor servicii în comunităţi rurale din România. Pe acest traseu, după cum au spus cicliştii belgieni, se urmăreşte şi crearea de parteneriate cu organizaţii care pot contribui la formularea de politici publice mai eficace în acest domeniu al asistenţei medico-sociale la domiciliu pentru persoanele vârstnice.

La Moldoviţa (18-20 septembrie), cei trei ciclişti au fost aşteptaţi la intrarea în localitate de un alt grup de ciclişti format din membrii şi voluntarii Asociaţiei De Ajutor Mutual (ADAM) Moldoviţa, dar şi de persoane care au dorit să pedaleze pentru vârstnici. Toţi cicliştii au fost îndrumaţi de coordonatorul organizaţiei, Mihaela Hiche, spre sediul organizaţiei ADAM, unde a avut loc jurizarea concursului de fotografie „Bunicii de lângă noi”, concurs derulat de ADAM Moldoviţa, în perioada 12-19 septembrie. Marele Premiu al concursului de fotografie a fost câştigat de Laura Ciuverca, elevă în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială Moldoviţa.

 

Strângere de fonduri atât din Belgia, cât şi din România

A doua zi, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate în sala de conferinţe a ADAM Moldoviţa, s-au adus în discuţie necesitatea serviciilor de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din localitatea Moldoviţa şi nu numai, precum şi dorinţa organizaţiei ADAM Moldoviţa de a implementa servicii medico-sociale prestate la domiciliul persoanelor nevoiaşe din localitate. La conferinţă a participat şi Cristina Vladu, membru al Fundaţiei Româno-Belgiene „The Open Network for Community Development” (TON) şi managerul proiectului „Comunităţi Rurale Active în Furnizarea şi Monitorizarea Serviciilor de Îngrijiri la Domiciliu – Creşterea accesului la servicii medico-sociale la domiciliu a bătrânilor din 5 comunităţi rurale", care a invitat toate instituţiile statului să le fie alături în proiect.

Printre cei prezenţi la conferinţă s-au remarcat Ioan Suru, coordonator ADAM Slatina - Timiş, Alexandru Paziuc, medic primar psihiatru şi directorul Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, Cristina Werkmeister, medic de familie la Vatra Moldoviţei, Mugurel Balabaşciuc, consilier personal al primarului comunei Moldoviţa, Oana Luncan, asistent social în cadrul fundaţiei umanitare Geana din localitatea Vama. Mihaela Hiche, coordonatorul ADAM Moldoviţa, împreună cu Zenoviu Cenuşă, facilitator comunitar în cadrul proiectului şi membru a ADAM Moldoviţa, gazdele întâlnirii, le-au mulţumit tuturor celor prezenţi, precum şi celor care s-au implicat şi se vor implica în promovarea şi susţinerea proiectului.

Cicliştii belgieni reprezintă organizaţia ADR Vlaanderen, organizaţie girată de Fundaţia Regală Baudouin (King Baudouin Foundation) pentru această activitate de strângere de fonduri (http://www.adrvlaanderen.be/the-open-network/project-thuiszorg/). Aceştia urmăresc strângerea de fonduri atât din Belgia, cât şi din România, dar şi de oriunde în lume unde există copii ai bătrânilor singuri din România. Dacă doriţi să sprijiniţi acest demers, donaţi în contul din România: Euro IBAN : RO86 BTRL 0240 4205 7388 44XX; Ron IBAN : RO40 BTRL 0240 1205 7388 44XX; Banca Transilvania, Agenţia PODU ROŞ, Bd. Socola nr. 2 IAŞI SWIFT : BTRLRO22. Donaţia dumneavoastră va sprijini implementarea cu succes a serviciilor de îngrijiri la domiciliu în comunităţi rurale din România.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este Cristina Vladu, e-mail cristina.vladu@theopennetwork.ro, cvladu2002@yahoo.com şi telefon 0722 458 937.

 

Proiect de colaborare

În luna martie 2016, Fundaţia Româno-Belgiană „The Open Network for Community Development” (TON), în parteneriat cu Asociaţia de Ajutor Mutual Slatina - Timiş (ADAMS), a început implementarea proiectului „Comunităţi Rurale Active în Furnizarea şi Monitorizarea Serviciilor de Îngrijiri la Domiciliu – Creşterea accesului la servicii medico-sociale la domiciliu a bătrânilor din 5 comunităţi rurale". Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 20 de luni, este cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă, şi are un buget total de 82.300 de franci elveţiei. Grantul acordat este de 74.050 de franci elveţiei, iar cofinanţarea asigurată de solicitant şi parteneri este în valoare de 8.250 de franci elveţiei.

Pe lângă creşterea capacităţii instituţionale a unor furnizori de servicii de îngrijiri medico-sociale la domiciliu din cinci comunităţi rurale pilot: Moldoviţa, judeţul Suceava, Armeniş, judeţul Caraş-Severin, Batăr, judeţul Bihor, Dumitreşti, judeţul Vrancea, Buneşti, judeţul Braşov, proiectul urmăreşte crearea unui cadru larg de advocacy pentru politici publice mai eficace în acest domeniu prin implicarea atât a actorilor publici, cât şi a celor privaţi în identificarea celor mai bune soluţii pentru creşterea accesului persoanelor în vârstă la servicii de îngrijire la domiciliu şi reducerea disparităţilor între centrele urbane şi cele rurale din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciclişti belgieni, în sprijinul bătrânilor din Moldoviţa.
 Vizualizări articol: 2659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ciclişti belgieni, în sprijinul bătrânilor din Moldoviţa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de vinete cu iaurt şi susan Este o versiune mai uşoară şi mai fină a clasicei noastre salate de vinete. Spre deosebire de varianta obişnuită, aceasta, folosită mai ales prin Dobrogea, este de inspiraţie turcească şi nu foloseşte decât foarte puţin ulei, fără a pierde din... Citeşte