Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2016 - Anul XXI, nr. 217 (6330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Tâmple cărunte

Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice ADMO Suceviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urmă cu circa trei ani, un grup de oameni inimoşi din zona Rădăuţi a decis să înfiinţeze o asociaţie umanitară care să fie cât mai aproape de cei cu care soarta nu a fost prea darnică. Astfel, Asociaţia Umanitară ADMO Marginea a organizat mai multe acţiuni de sprijin pentru cei în nevoie şi, în baza unei colaborări cu o fundaţie elveţiană, a dotat cu paturi, mobilier medical, maşini de spălat industriale, lenjerie şi alte bunuri căminele de bătrâni din Solca, de la Dersca-Botoşani, precum şi alte unităţi de acest gen. Cei de la asociaţie au fost aproape şi de persoane fizice cu probleme, persoane cărora le-au donat în mai multe rânduri cărucioare, paturi pentru persoane cu handicap, îmbrăcăminte şi alte bunuri.

 

Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice are o capacitate de 42 de locuri

Ideea înfiinţării unui centru rezidenţial pentru persoane vârstnice a venit când ADMO a realizat că în zonă există o categorie de vârstnici care ar fi optat pentru un astfel de centru, însă un centru care să le ofere condiţii peste cele oferite de centrele de stat. În aceste condiţii, Asociaţia Umanitară ADMO Marginea a deschis recent, la Suceviţa, un modern Centru rezidenţial pentru persoane vârstnice. Situat într-un cadru natural deosebit, la mică distanţă de Mănăstirea Suceviţa, amenajat în clădirea fostului Han Suceviţa, Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice are o capacitate de 42 de locuri, 20 pentru persoane independente şi 22 de locuri pentru persoane dependente. Persoanele vârstnice sunt îngrijite de 13 angajaţi, specializaţi în acest domeniu. Trebuie precizat că Centrul oferă condiţii de cazare deosebite, amenajările şi dotările de nivel european reuşind să satisfacă nevoile persoanelor asistate.

 

"Avem instalat sistem de panică medicală, dispunem de electrocardiograf, ecograf de ultimă generaţie, sistem de supraveghere video, sistem audio"

Elena R., administratorul Centrului, care are o experienţă considerabilă în domeniu, spune că fundaţia este acreditată de Ministerul Muncii ca furnizor de servicii sociale, încă din 2015, şi că în scurt timp va fi acreditat şi Centrul. „Despre activitatea noastră, a celor din Centru, pot spune că este de nivel european. Am pus mult suflet pentru ca totul să iasă foarte bine, iar proprietarii clădirii ne-au făcut bucuria de a pune practic tot spaţiul la dispoziţie. Restul este rezultatul implicării totale a celor din Asociaţia Umanitară ADMO Marginea. Am reuşit să obţinem fonduri pentru realizarea lucrărilor de reamenajare şi pentru dotarea Centrului, şi încă de la deschidere am vrut să avem toate amenajările şi toate dotările necesare atingerii scopului propus. Avem bucătărie şi spălătorie cu dotări de ultimă oră, sală de mese, sală de recuperare, sală de sport cu aparate specifice, terase, centrală proprie, camerele sunt dotate cu televizoare, minibar, frigidere, iar în cele unde vor locui persoanele dependente, avem paturi speciale. Avem instalat sistem de panică medicală, dispunem de electrocardiograf, ecograf de ultimă generaţie, sistem de supraveghere video, sistem audio”, a precizat Elena R. Aceasta a mai arătat că asistenţa socială va fi asigurată de o firmă din Câmpulung Moldovenesc, 13 angajaţi urmând să supravegheze persoanele din Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice Suceviţa, şi că internii beneficiază de cinci mese pe zi, în baza unor meniuri stabilite. În Centru mai există o cameră de socializare, o cameră de recuperare dotată cu aparatură sportivă şi de recuperare, iar în cel mai scurt timp acolo va fi la dispoziţia asistaţilor şi un fizioterapeut. Trebuie menţionat că întregul Centru dispune de internet wireless wi-fi.

 

"Ne dorim ca în cel mai scurt timp Centrul nostru să poată concura cu orice Centru din Occident"

Deşi a fost inaugurat recent, Centrul are deja aproape zece asistaţi care provin din judeţ, mai precis din Fălticeni, Rădăuţi, Marginea şi din zonă. „Consider că asistaţilor li se acordă mult mai multă atenţie într-un Centru privat decât într-unul public. Condiţiile de aici sunt cu adevărat europene, locuiesc câte doi în cameră, nu câte cinci, iar totul este gândit şi conceput pentru confortul lor, în cele mai mici detalii. Pentru serviciile oferite în acest Centru, contribuţia lunară a beneficiarilor este cuprinsă între 1.800 şi 2.200 de lei, funcţie de gradul de dependenţă al fiecăruia. Țin să precizez că mai multe persoane vârstnice au aflat de proiectul nostru, ne-au contactat, le-a plăcut ce au văzut aici şi urmează să se decidă dacă apelează la serviciile noastre. Și mai doresc să fac o precizare. Nu ne batem joc de munca noastră şi ne dorim ca în cel mai scurt timp Centrul nostru să poată concura cu orice Centru din Occident ”, a mai spus Elena R. Imagini şi detalii despre Centrul de la Suceviţa pot fi găsite pe facebook, cât şi pe pagina www.admo.ro. În acelaşi timp, reprezentanţii Centrului pot fi contactaţi la numărul de telefon 0787/680640.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice ADMO Suceviţa.
 Vizualizări articol: 4763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice ADMO Suceviţa3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei