Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2016 - Anul XXI, nr. 217 (6330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trafic de influenţă

Un profesor a fost reţinut după ce a luat şpagă pentru ca o elevă să ia bacalaureatul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au reţinut ieri, pentru o perioadă de 24 de ore, un bărbat în vârstă de 33 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Victor Jucan, profesor de biologie la o şcoală din municipiul Suceava, este acuzat că ar fi pretins unei absolvente de liceu suma de 600 de euro, în schimbul promisiunii că îi va asigura acesteia promovarea la proba de matematică a examenului de bacalaureat, probă pe care absolventa urma să o susţină în sesiunea de toamnă.

În urma probatoriului administrat în cadrul dosarului de urmărire penală deschis pe numele bărbatului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au concluzionat faptul că, în prima jumătate a lunii august a acestui an, Victor Jucan, în calitatea sa de cadru didactic, a fost contactat de o absolventă de liceu care nu promovase toate probele de la examenul de bacalaureat în sesiunea din vară. Aceasta i-a solicitat bărbatului să o ajute pentru a obţine diploma de bacalaureat, ea urmând a se înscrie la examen pentru sesiunea din perioada august-septembrie a acestui an. Victor Jucan a fost de acord cu propunerea absolventei şi, lăsând-o să creadă că el are influenţă asupra comisiei de corectare a lucrărilor, i-a cerut acesteia suma de 600 de euro, promiţându-i în schimb că îi va asigura promovarea la proba de matematică a examenului de bacalaureat, probă pe care aceasta urma să o susţină.

După susţinerea examenului, profesorul Victor Jucan a primit de la absolventă 600 de euro, în două tranşe, urmând ca acesta să-şi exercite influenţa asupra comisiei de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat.

Cercetările continuă în acest caz pentru a putea fi lămurite toate împrejurările în care s-a petrecut fapta şi pentru stabilirea răspunderii penale a cadrului didactic implicat. În urma audierilor făcute de procurori în timpul zilei de ieri, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, fiind dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Victor Jucan pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni. Bărbatul a fost introdus în arestul IPJ Suceava, iar dosarul este instrumentat în continuare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un profesor a fost reţinut după ce a luat şpagă pentru ca o elevă să ia bacalaureatul.
 Vizualizări articol: 2567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un profesor a fost reţinut după ce a luat şpagă pentru ca o elevă să ia bacalaureatul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei