Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2016 - Anul XXI, nr. 217 (6330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hotărâre

Guvernul a aprobat înfiinţarea Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative în cadrul USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În şedinţa de miercuri, 14 octombrie, Guvernul României a aprobat înfiinţarea celei de a zecea facultăţi a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative.

Facultatea porneşte la drum în noul an universitar cu aproximativ 600 de studenţi şi 21 de cadre didactice titulare, dar şi cu un potenţial de dezvoltare deosebit atât didactic, cât şi de cercetare, mai ales astăzi, când justiţia şi reforma administraţiei publice reprezintă elemente cheie în dezvoltarea societăţii româneşti, potrivit reprezentanţilor USV. Aceştia au mai transmis că domeniul de studii Drept a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimii ani, confirmată atât prin acreditarea şi creşterea cifrei de şcolarizare a programului de licenţă în Drept, prin acreditarea programului de master Drept European, cât şi prin rezultatele profesionale ale absolvenţilor în domeniu.

„Împreună cu expertiza deja recunoscută a Universităţii din Suceava în domeniul Administraţiei Publice, s-a format mai întâi ca structură distinctă în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, sub denumirea de Departament de Administraţie Publică şi Drept, ajungând astăzi la un nivel de maturitate şi recunoaştere naţională şi internaţională ce îi permite o dezvoltare de sine stătătoare”, precizează USV. 

Dinamica acestei dezvoltări nu depinde însă numai de universitate şi cadrele didactice, ci şi de hotărârea cu care administraţia locală şi judeţeană sprijină acest demers prin identificarea şi alocarea spaţiilor vitale funcţionării Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative.

În luna mai a acestui an, rectorul Valentin Popa a menţionat că USV vrea să ia în administrare clădirea în care funcţionează Şcoala de Arte „Ion Irimescu” şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, situată pe strada Universităţii, vizavi de Poliţia Municipiului Suceava. Clădirea aparţine Consiliului Judeţean Suceava. În această clădire ar urma să funcţioneze cea de-a zecea facultate a instituţiei.

Popa menţiona că în cazul în care nu va primi sprijin din partea CJ, va fi necesară o reorganizare a campusului de pe strada Universităţii, care este deja foarte aglomerat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a aprobat înfiinţarea Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative în cadrul USV.
 Vizualizări articol: 2133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Guvernul a aprobat înfiinţarea Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative în cadrul USV3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei