Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2016 - Anul XXI, nr. 217 (6330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mâine şi duminică

Sucevenii sunt instruiţi de Caravana SMURD pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care vor să afle cum să facă faţă unor situaţii de urgenţă au la dispoziţie, mâine şi poimâine, Caravana SMURD „Fii pregătit!”, de instruire a populaţiei.

Caravana ajunge la Suceava sâmbătă, 17 septembrie a.c. şi va fi amplasată pe Stadionul „Areni”, între orele 10:00-13:00 şi pe esplanada Casei Culturii, între orele 14:00-18:00. Duminica, 18 septembrie, se va afla pe esplanada Casei Culturii, între orele 12:00-16:00.

Mâine, pe stadion, sucevenii vor putea participa la diferite ateliere unde vor fi prezentate teme de acordare a primului ajutor medical, tehnici de descarcerare din autovehicule şi vor face exerciţii practice de folosire a trusei medicale auto şi a stingătoarelor din dotarea autoturismelor. În centrul de formare mobil se vor organiza cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă. Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Instructori vor fi cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Bucovina”, personal de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Unitatea de Primire Urgenţe-SMURD a Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Școala Postliceală Sanitară de stat şi Școala Postliceală Sanitară, reuniţi de acţiunea „Fii pregătit să salvezi o viaţă!”, de pregătire a populaţiei pentru situaţii de urgenţă.

 

Participanţii vor învăţa ce au de făcut în caz de cutremur, incendiu, inundaţii sau alte dezastre

Duminică, Centrul de formare mobil va fi pe esplanada Casei Culturii, iar pompierii militari salvatori din cadrul ISU Suceava vor oferi, la fel ca şi în prima zi, atât cursuri de pregătire a populaţiei pentru acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă, cât şi prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România (cutremure, inundaţii, incendii etc.) şi a modului în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă.

Purtătorul de cuvânt  al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, a precizat că cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD „Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundaţiei pentru SMURD - http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/ .

Această caravană este un proiect al Fundaţiei pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanţat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România

După Suceava, traseul centrului mobil de instruire va fi Bacău (24-25 septembrie) - Piatra Neamţ (1-2 octombrie) - Iaşi (8-9 octombrie) - Botoşani (14-15 octombrie) - Buzău (22-23 octombrie). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii sunt instruiţi de Caravana SMURD pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă.
 Vizualizări articol: 1582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii sunt instruiţi de Caravana SMURD pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei