Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2016 - Anul XXI, nr. 204 (6317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încă o victimă

Valiza cu bani a unui bătrân, furată de doi „colecţionari” de electrocasnice vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bătrân în vârstă de 80 de ani a fost lăsat fără valiza în care avea documentele personale şi suma de 3.200 de lei, după ce a primit vizita a doi indivizi necunoscuţi care i-au intrat în casă sub pretextul că vor să cumpere electrocasnice vechi. Furtul a fost sesizat la Poliţia municipiului Vatra Dornei marţi, în jurul orei 12.45. Un bărbat în vârstă de 80 de ani, din comuna Dorna Arini, a sesizat că doi bărbaţi i-au furat din casă bani şi documente.

Din verificările efectuate de poliţişti rezultă că în aceeaşi zi, în jurul orei 11.00, la locuinţa bătrânului au ajuns doi bărbaţi care iniţial i-au solicitat o bucată de lemn pentru a schimba o roată la o maşină. După ce au intrat în vorbă cu omul, cei doi au trecut la următorul pas. S-au arătat interesaţi de achiziţionarea de electrocasnice vechi, spunând că sunt colecţionari. Bucuros că ar putea face un ban în mod neaşteptat, vârstnicul i-a invitat pe cei doi în casă şi i-a dus într-o anexă unde avea un televizor vechi. În timp ce unul dintre bărbaţi „evalua” televizorul, celălalt a găsit un pretext pentru a ieşi din acea anexă. A intrat în casă şi a furat valiza în care se aflau documentele şi suma de bani, în timp ce bătrânul negocia vânzarea televizorului. Abia după ce „colecţionarii” au plecat bătrânul a sesizat că a fost prădat.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Poliţia a făcut numeroase apeluri către suceveni să nu intre în discuţii cu necunoscuţi care îi abordează sub diferite pretexte, legate de comerţ ambulanţ, donaţii, achiziţii de antichităţi etc. Adesea, cum este şi exemplul de mai sus, acestea sunt doar pretextele unor hoţi, de a intra în casele oamenilor şi a vedea unde îşi ţin economiile. Aproape întotdeauna aceşti hoţi îşi aleg victimele din rândul persoanelor vârstnice, care locuiesc singure, şi care nu pot reacţiona în caz că sesizează furtul şi nici nu reţin detalii relevante despre autori. Aproape întotdeaunaautorii faptelor de acest gen rămân necunoscuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valiza cu bani a unui bătrân, furată de doi „colecţionari” de electrocasnice vechi.
 Vizualizări articol: 2446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valiza cu bani a unui bătrân, furată de doi „colecţionari” de electrocasnice vechi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei