Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2016 - Anul XXI, nr. 204 (6317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Certitudine

Moara primeşte 2,1 milioane de lei pentru reparaţii capitale la două şcoli şi o grădiniţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrurile se mişcă în direcţia bună în comuna Moara, iar asta se vede cu ochiul liber. Începând de luni, firma Calcarul Pojorâta a demarat în trombă lucrările de realizare a unui trotuar pe o lungime de 3 km, din zona numită Pilat şi până la biserica ortodoxă din Moara Nica. Trotuarul va avea o lăţime de 1,2 metri, iar pentru această investiţie s-au alocat 400.000 de lei. În plus, s-a convenit cu reprezentanţii constructorului ca în faţa şcolii din Moara Nica să se realizeze şi o parcare pentru a deservi profesorii şi părinţii care vin la această unitate de învăţământ.

„Termenul până la care constructorul s-a angajat să finalizeze lucrarea este 30 septembrie, iar la modul cum se derulează operaţiunile sunt toate premisele pentru ca locuitorii din Moara să poată circula în mod civilizat, fără teama că vor putea fi accidentaţi de autovehiculele care circulă pe stradă. E o investiţie care din punctul meu de vedere era obligatorie şi sunt bucuros că o putem finaliza într-un timp foarte scurt”, a declarat Eduard Dziminschi, primarul comunei Moara.

Dacă trotuarul este realizat cu bani de la bugetul local, nu acelaşi lucru se va întâmpla şi cu două şcoli şi o grădiniţă din comună, pentru care s-au obţinut prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) nu mai puţin de 2,1 milioane de lei.

Aceşti bani vor fi repartizaţi în felul următor: câte 950.000 de lei pentru reparaţii capitale la şcolile din Liteni şi Moara Carp, respectiv 200.000 de lei pentru grădiniţa din Liteni.

„Pentru a implementa aceste proiecte extrem de importante pentru copiii din comuna Moara trebuie să ne mişcăm contracronometru. Facem tot posibilul ca până la data de 15 septembrie să finalizăm dosarele şi să le depunem la cei care asigură finanţarea, iar apoi cu puţin noroc sper să ducem la bun sfârşit procedurile de licitaţie până la finalul anului”, a precizat Eduard Dziminschi.

Nu în ultimul rând trebuie amintit că prin contractul încheiat pentru strângerea gunoiului de la locuitorii comunei s-a reuşit o economie la bugetul local de 7.000 de lei/lună, asta în condiţiile în care ritmicitatea colectării a crescut de la o dată la două săptămâni la curse săptămânale, iar utilajele şi oamenii Primăriei Moara nu mai sunt implicaţi în acest proces.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moara primeşte 2,1 milioane de lei pentru reparaţii capitale la două şcoli şi o grădiniţă.
 Vizualizări articol: 6175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Moara primeşte 2,1 milioane de lei pentru reparaţii capitale la două şcoli şi o grădiniţă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 1 sep 2016, 14:00:16
serios?
dar in ultimii 8 ani de ce nu s-a putut?
asteptam si proiecte mari: gazul metan, canalizare, asfaltari de CALITATE.
si nu doar pe drumul principal.
sunt inca drumuri in moara care nu beneficiaza de iluminat public, ori asa ceva nu e normal in 2016.
o piata de en-gross undeva pe langa soseaua de centura ar fi ceva nemaipomenit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei