Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2016 - Anul XXI, nr. 204 (6317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, şi-a anunţat portofoliul de proiecte pentru acest municipiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, şi-a anunţat ieri portofoliul de proiecte pe care le-a pregătit pentru acest municipiu. Cătălin Coman a precizat că în şedinţa de marţi a Consiliului Local au fost aprobate principalele proiecte pe care municipalitatea le are în vedere pentru perioada 2016 – 2017. „Am adus în discuţia Consiliului Local aceste proiecte şi mă bucură faptul că toate iniţiativele au fost aprobate cu unanimitate de voturi”, a ţinut să precizeze Cătălin Coman. El a precizat că proiectele pe care le are în vedere sunt împărţire pe trei categorii, în funcţie de sursa lor de finanţare, respectiv din bugetul local, din fonduri europene şi din surse guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Cătălin Coman a declarat că prin PNDL au fost depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale cinci proiecte, două dintre acestea vizând modernizarea podurilor de la intrarea şi ieşirea din Fălticeni, de pe E 85. „Este vorba despre cele două poduri de la intrarea în oraş dinspre Roman şi cel de la ieşirea spre Suceava, pe Strada Sucevei. Sunt poduri construite acum 40 de ani, care nu au avut nici o reparaţie capitală în toată această perioadă. Cele două poduri sunt proiectate pentru un alt fel de trafic, iar acum necesită intervenţii de urgenţă pentru că sunt într-o stare avansată de uzură. Sunt poduri pe drumul european 85, iar orice problemă care ar apărea la ele va paraliza traficul”, a spus primarul din Fălticeni. El a adăugat că alte două proiecte au fost depuse prin PNDL pentru modernizarea mai multor străzi.

 

Fonduri europene pentru modernizarea mai multor unităţi şcolare

Cătălin Coman a spus că prin unul dintre aceste proiecte se are în vedere modernizarea străzilor 2 Grăniceri, Bulevardul Revoluţiei şi parţial strada Sucevei, până la Galeria Oamenilor de Seamă. Fondurile vor fi folosite pentru lucrări de asfaltare, refacere trotuare, semnalizări rutiere şi ridicarea la nivel a canalelor pentru utilităţi. Al doilea proiect pentru modernizarea de străzi are în vedere ruta str. 1 Mai – Nicolae Beldiceanu - Anton Holban – Cuza Vodă - Pietrari – Ioan Dragoslav - Ștefan cel Mare şi parţial str. Ana Ipătescu. El a explicat că cele patru proiecte amintite anterior au o valoare totală de 25,6 milioane de lei (256 de miliarde de lei vechi).

Cătălin Coman a afirmat că al cincilea proiect a fost depus prin PNDL pentru a restaura clădirea de patrimoniu a Primăriei din Fălticeni, valoarea investiţiei urmând să fie cunoscută cu exactitate după finalizarea proiectului tehnic. Clădirea primăriei a fost construită în anul 1896, iar de 120 de ani nu a avut nici o reparaţie capitală.

Primarul din Fălticeni a mai declarat că prin fonduri europene are în vedere restaurarea Casei Memoriale Mihail Sadoveanu, reabilitarea Colegiului "Vasile Lovinescu", precum şi reabilitarea termică exterioară la şcolile gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza" (corpul nou) şi "Ioan Ciurea", şi reabilitarea clădirii Maternităţii, aici urmând să fie efectuate lucrări la acoperiş, subsol, tâmplărie şi de anvelopare termică. Coman a spus că tot printr-un proiect european se intenţionează a se realiza lucrările de reabilitare integrală a internatului Colegiului Tehnic "Mihai Băcescu".

Primarul din Fălticeni a adăugat că în momentul de faţă primăria analizează posibilitatea depunerii unui proiect european pentru reabilitarea pieţei centrale şi construcţia unei parcări subterane în această zonă, precizând că în momentul de faţă se aşteaptă clarificări de la Agenţia de Dezvoltare Regională cu privire la posibilitatea accesării de fonduri europene pentru această investiţie, în caz contrar urmând să fie găsite alte surse de finanţare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, şi-a anunţat portofoliul de proiecte pentru acest municipiu.
 Vizualizări articol: 4579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, şi-a anunţat portofoliul de proiecte pentru acest municipiu3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei