Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2016 - Anul XXI, nr. 202 (6315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Socio-educativ

Ultima etapă a programului de tip şcoală de vară organizat de Protoieria Fălticeni s-a finalizat la Parohia Boroaia I

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe perioada verii, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în Protoieria Fălticeni s-a desfăşurat un program socio-educativ de tip şcoală de vară. Joi, 25 august, la Parohia Boroaia I, având ca ocrotitori pe Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana, s-a încheiat ultima etapă a Proiectului Şcoala de vară, etapă care s-a desfăşurat sub genericul „Copilul râde: înţelepciunea şi iubirea mea este jocul!”.

„Această acţiune a fost ultima etapă din programul implementat de Protoierie împreună cu parohiile Leucuşeşti (pr. paroh Adrian Dulgheriu) şi Bogdăneşti I (pr. paroh Ursuţu Marcel), la programul taberei participând 50 de copii”, ne-a precizat preot protopop Adrian Dulgheriu.

În ultima zi de tabără, după ce au fost primiţi de pr. paroh Maxim Silviu şi preoteasa Maria, copiii au mers în biserica parohială, unde s-au citit rugăciunile de dimineaţă şi de binecuvântare a taberei, după care s-a mers în sala de mese, unde s-a servit micul dejun. Programul a continuat cu împărţirea copiilor în patru grupuri care au participat la concursuri sportive şi jocuri distractive, activitate coordonată de învăţătoarea Roxana Florea. Apoi copiii au fost reorganizaţi în două grupe, participând prin rotaţie la două ateliere: de „cunoaştere prin joc (Ghiceşte despre cine vorbim!)”, al cărui moderator a fost preoteasa Maria Maxim, şi atelierul de sănătate „Ştii să-ţi menţii dinţii sănătoşi”, coordonat de medicul Alina Covataru.

La amiază, copiii au avut parte de o pauză binemeritată în care au servit masa de prânz şi apoi au vizionat un film religios. Activităţile au continuat cu atelierul de creaţie, în care copiii au învăţat tainele ornamentelor realizate prin tehnicile origami şi quelling sub îndrumarea atentă a prof. Cristina Horlescu şi prof. Georgeta Meleştean. Împreună cu părintele Silviu, copiii au făcut o drumeţie prin comună purtând discuţii cu bătrânii satului despre istoria acestui loc. Ziua s-a încheiat cu servirea cinei într-o frumoasă poieniţă, după care copiii s-au jucat şi au ascultat un recital susţinut la orgă de Ciprian Drîngu. La sfârşit toţi participanţii au luat parte la rugăciunile de seară şi de mulţumire pentru buna desfăşurare a acestei tabere, iar ca ziua să rămână de neuitat, copiilor li s-a pregătit şi o mare surpriză, organizatorii pregătind un foc de tabără şi lampioane lansate de toţi participanţii.

Părintele paroh Silviu Maxim le-a mulţumit tuturor participanţilor şi celor care au contribuit la bunul mers al acestei tabere de vară, conducerii şcolii din Boroaia şi primarului comunei.

 

Programul de tip şcoală de vară o oportunitate pentru unii copii de a petrece o parte din vacanţă

„Aceste întâlniri au produs multă bucurie şi au creat un sentiment puternic de prietenie adevărată între tinerii celor trei parohii. Sperăm ca Bunul Dumnezeu să ne învrednicească de astfel de întâlniri. Cu ajutorul lui Dumnezeu anul următor se vor organiza tabere de vară de cel puţin trei zile. Despărţirea a fost plină de regret şi lacrimi, ţinându-se cont că mulţi dintre copiii participanţi nu-şi pot permite să-şi petreacă vacanţa mare decât acasă, dar a fost alinată de promisiunile noastre că astfel de întâlniri vor mai avea loc. Aceste activităţi au avut un mare impact emoţional pentru copii, dar şi pentru noi, cei mai mari, care parcă am mai întinerit un pic aducându-ne aminte de cum am fost şi noi cândva copilandri. Am rămas plăcut surprins de entuziasmul şi implicarea copiilor în toate aceste întâlniri şi am speranţa că anul viitor vom reuşi să organizăm şi mai bine aceste activităţi. Sperăm că şi alte parohii din Protoieria Fălticeni se vor alătura acestor proiecte”, a concluzionat pr. protopop Adrian Dulgheriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultima etapă a programului de tip şcoală de vară organizat de Protoieria Fălticeni s-a finalizat la Parohia Boroaia I.
 Vizualizări articol: 1603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ultima etapă a programului de tip şcoală de vară organizat de Protoieria Fălticeni s-a finalizat la Parohia Boroaia I5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei