Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 aug 2016 - Anul XXI, nr. 195 (6308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Educativ

Tabere şi şcoli de vară tematice organizate de poliţişti în colaborare cu un partener englez

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un număr de 30 de copii din Marginea au fost beneficiarii unei tabere din cadrul campaniei „Vacanţă Activă - Vacanţă în Siguranţă”. Acţiunea a fost organizată de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava în parteneriat cu Brian Douglas, reprezentant al Face Faw department of St Lawrence education trust, United Kingdom.

În cadrul taberei de vară, care s-a derulat la începutul lunii august la Ciocăneşti, au fost organizate zilnic ateliere şi workshopuri cu tematică preventivă cu participarea poliţiştilor. Au fost înmânate flyere şi afişe preventive şi au fost proiectate filme educative pe linia prevenirii  dispariţiilor de minori, pornografiei infantile pe internet, dar şi pe linie de siguranţă rutieră.

„Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat trei ateliere tematice pe linia siguranţei pe internet, siguranţei rutiere şi prevenirii victimizării minorilor şi abordării situaţiilor conflictuale şi de risc. Tinerii au fost implicaţi în jocuri de rol, în învăţare activă prin joc, fiind puse în scenă diverse situaţii cu participarea principalilor elemente specifice laturii judiciare: victimă, autor, martor,  poliţist, avocat, procuror, judecător etc. Fiecare din cele cinci grupe de copii constituite a pus în scenă un caz real sesizat la nivelul IPJ Suceava în ultimele 48 de ore: furturi, înşelăciuni prin metoda accidentul, accidente rutiere, agresiuni. După o zi întreagă de joc şi experienţe inedite toţi tinerii au ajuns la aceeaşi concluzie – respectarea legii îţi asigură un viitor”, a arătat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

Acţiunile de acest gen nu se vor opri aici, iar în intervalul 22-29 august, poliţiştii, în parteneriat cu Brian Douglas, vor organiza o nouă tabără de vară a siguranţei. Acţiunea care va începe astăzi se va derula în comuna Marginea şi se adresează copiilor instituţionalizaţi în Centrul Sf. Gheorghe din oraşul Dolhasca.

În total, în aceste tabere şi şcoli de vară cu tematică preventivă vor fi instruiţi peste 300 de copii din mediul rural şi urban.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabere şi şcoli de vară tematice organizate de poliţişti în colaborare cu un partener englez.
 Vizualizări articol: 2048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tabere şi şcoli de vară tematice organizate de poliţişti în colaborare cu un partener englez5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei