Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 aug 2016 - Anul XXI, nr. 195 (6308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Măcel

Arbori smulşi intenţionat din rădăcini ca să pară doborâţi de vânt

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Măcel într-o pădure privată din bazinul Dornelor. 56 de arbori din specia molid au fost doborâţi în mod ilegal, modul de acţiune al ”criminalilor” fiind unul care a dorit să lase impresia că arborii au fost doborâţi în mod natural de vânt. Anunţul a fost făcut de şeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel, prin intermediul unui comunicat de presă. El a declarat că acest caz a fost preluat de organele abilitate, care vor continua cercetările în vederea identificării autorilor. Mihai Găşpărel a amintit că un caz similar a avut loc la începutul lunii august într-o pădure situată la circa 500 de metri de cea în care au fost constatate aceste distrugeri.

 

Găşpărel: "Nu este o doborâtură de vânt, ci un act de distrugere a pădurii"

"La fel cum a sesizat şi cu ceva timp în urmă, instituţia noastră semnalează din nou acelaşi fenomen, doborârea arborilor cu utilaje cu troliu folosind cabluri, arborii fiind distruşi intenţionat astfel încât să pară doborâţi de fenomene naturale. Aducem în atenţie un caz similar, identificat într-o pădure aflată la o distanţa de circa 500 metri de cea în care s-au constatat acelaşi gen de fapte. Lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava şi ai IPJ Suceava, solicitând şi participarea personalului de teren din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei, au identificat în fond forestier privat aparţinând persoanei I.M., care are încheiat contract de prestări servicii silvice – pază cu Direcţia Silvică Suceava prin Ocolul Silvic Vatra Dornei, un număr de 56 arbori specia molid, doborâţi şi rupţi, care prezentau la înălţimea de aproximativ 1,5 metri de la bază urme de zdrelire produse probabil prin aplicarea şi strângerea puternică a unui cablu specific troliilor utilajelor auto specifice. Arborii au diametre cuprinse între 16 şi 24 cm, însumează un volum de 14 metri cubi şi sunt puternic infestaţi de ipidae, reprezentând un pericol de infestare şi pentru pădurile din jur. Aşa cum am constatat pe teren, nu este o doborâtură de vânt, ci un act de distrugere a pădurii. Ca urmare a constatărilor din teren, s-au întocmit act de inspecţie, carnete de inventariere şi proces verbal de cercetare la faţa locului”, a declarat şeful Gărzii Forestiere Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arbori smulşi intenţionat din rădăcini ca să pară doborâţi de vânt.
 Vizualizări articol: 4257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Arbori smulşi intenţionat din rădăcini ca să pară doborâţi de vânt5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei